Eğitim-Bir-Sen Zonguldak Şube Başkanı Kamuran Aşkar, branş ve sınıf öğretmenlerinin aylık karşılığı girmek zorunda oldukları haftalık ders saatinin 15 ders saati olarak eşitlenmesi için imza kampanyası başlattıklarını söyledi.

Eğitimdeki sorunlara da dikkat çeken Aşkar, “Ülkemizdeki en büyük sorunun hiç şüphesiz eğitim olduğunu ve eğitim sorununu düzelttiğimiz takdirde de ülkemizin temel sorununu çözmüş olacağımızı defalarca ifade ettik. Eğitimdeki temel sorunda eğitimcilerin sorunlarının çözülmesidir. Bunun başlangıç noktası da öğretmenler olacaktır. Eğitimcileri kategorize eden anlayışı kınadığımızı defalarca söyledim bir kez daha kınıyorum” dedi.

Memur-Sen Zonguldak İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Zonguldak Şube Başkanı Kamuran Aşkar, sendika binasında yaptığı açıklamasına şöyle devam etti:

EĞİTİMCİLERİ KATEGORİZE EDEN ANLAYIŞI KINIYORUM

“Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına ramak kala ülkemizdeki en büyük sorunun hiç şüphesiz eğitim olduğunu ve eğitim sorununu düzelttiğimiz takdirde de ülkemizin temel sorununu çözmüş olacağımızı defalarca ifade ettik. Eğitimdeki temel sorunda eğitimcilerin sorunlarının çözülmesidir. Bunun başlangıç noktası da öğretmenler olacaktır. Defalarca biz söylemekten usanmadık ama sonuca baktığımızda da kesin ve net bir sonuç alamadık. Eğitimcileri kategorize eden anlayışı kınadığımızı defalarca söyledim bir kez daha kınıyorum. Eğitim işi yapan öğretmenleri kadrolu, ücretli, sözleşmeli şeklinde bir ayrıştırmaya tabi tutmanın 2023 yılına ramak kaldığı bir dönemde Türkiye’ye yakışmadığını belirtmek istiyorum. Bugün üzerinde durmamız gereken sorunlardan biriside eğitimde kadrolu öğretmen olarak çalışan öğretmen arkadaşlarımızın aldıkları ücretler noktasında farklılıklar olması veya başka bir ifadeyle söyleyecek olursak maaş karşılığı farklı farklı ücretlendirmeye tabi tutulması. Biz hep şuna inandık; eşit işe eşit ücret olmalı. Dolayısıyla aynı işi yapan öğretmen arkadaşlarımın da maaş karşılığında aynı saatte çalışması gerekir.

AYLIK KARŞILIĞI DERS YÜKÜNÜN 15 SAATE EŞİTLENMESİ İÇİN KAMPANYA BAŞLATTIK

Bugün baktığınızda branş öğretmenleri maaş karşılığı 15 saat görev yaparken bunun yanında ilkokul öğretmenlerimiz farklı ücret meslek dersi öğretmenlerimiz maaş karşılığında 20 saat çalışmak zorunda anasınıfı öğretmenlerimiz farklı özel eğitim öğretmenlerimiz farklı çalışma göstermektedirler. Bundan dolayı sendikamız Nisan ayındaki kurum idari kararları öncesinde bir imza kampanyası başlattı. İmza kampanyasında temel amacımızda öğretmenlerimizin aylık karşılığı ders yükü 15 saat olarak eşitlensin anlayışıdır. Aynı işi yapan öğretmenlerimizin haftalık girdiği ders saati ücreti 15 saatte sabitlensin anlayışıdır. Bu kapsamda Türkiye genelinde imza kampanyası başlattık. İlimizde de bu imza kampanyasını Eğitim Bir-Sen aracılığıyla devam ettireceğiz. Üyemiz olsun olmasın eğitim işinde çalışan bütün eğitim camiasında olan arkadaşlarımızı da bu kampanyaya destek vermeye davet ediyoruz. Burada toplayacağımız imzalarla beraber Nisan 2020 tarihindeki kurum idari kurul kararında bütün öğretmenlerin maaş karşılığında girmesi gereken ders saatini 15 saatte sabitlemeyi hedeflediğimizi ve Eğitim Bir-Sen’in olmazsa olmazlarından biri olarak gördüğümüzü tekrar ediyorum. Zonguldak’ta çalışan 7 bin civarında arkadaşımı da bu kampanyaya destek vermeye davet ediyorum.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi