Milli Eğitim Bakanlığının ara tatil etkinlikleri kapsamında 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları günü Zonguldak Valiliği önünde düzenlenen tören ile kutlandı.

Rüzgarlımeşe İlkokulu tarafından düzenlenen etkinliğe, Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, İl Milli Eğitim müdür vekili Murat Kapıcı,  Aile ve Sosyal Hizmetler Merkezi Müdürü Veli Köktürk, şube müdürleri, Rüzgarlımeşe ilkokulu müdür ve öğretmenleri, minik öğrenciler ve aileleri katıldı.

Çocuklar ellerinde dövizler ile müzik eşliğinde kendilerine sorulan sorulara cevap verirken, belirlenen şarkıları da okudular.

ÇOCUK HAKLARINI ALAMAYANLAR VAR

Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş açıklamasına devam ederek, “Dünyada hakkını alamayan çok çock var. Ama  Türkiye’de yaşayan çocuklar çok şanslı” diyerek çocuk tacizleri ile ilgili de şunları söyledi:

“BU KONU CAN ACITAN BİR KONU”

“Bu konu can acıtan bir konudur. Bütün istatistiklere baktığımızda Türkiye’deki tablo o kadar kötü değil. Konu gerçekten can yakan bir konu olduğu için biraz haber değeri yüksek oluyor. Gündeme taşınmasının hem iyi hem de kötü tarafı var. Kötü tarafı olan bir şeymiş gibi algılanıyor ve insanların morali  bozuluyor. İyi tarafı farkındalığı arttırılıyor ve insanlar daha çok tedbir alıyor. Ama  bu konu hayatın gerçeğidir. Bizim toplumumuzda çok yaygın olduğunu düşünmüyorum çünkü istatistikler böyle gösteriyor.  Ama buna rağmen bunun sıfır derecede olması lazım. Bunun  için  herkes üzerine düşen görevi yapması lazım”

Rüzgarlımeşe İlkokulu Müdürü Ferit Karadayı’da, “Ülkemizdeki ve dünyadaki tüm çocukların haklarına dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak amacıyla öğrencilerimizle bir etkinlik düzenledik. Dünya Çocuk Hakları günümüz kutlu olsun'' dedi.

Konuşmaların ardından Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, çocuklar ile birlikte toplu resim çektirirken, çocuklar ellerinde tuttukları balonları havaya bıraktılar. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi