İçişleri Bakanlığı Bilgi işlem Daire Başkanlığınca Zonguldak Belediyesi personellerine e-belediye uygulaması semineri verildi.

İçişleri Bakanlığı Bilgi işlem Daire Başkanlığı eğitim ekibince Zonguldak Belediyesinde görev yapan daire müdürleri, birim amirleri ve personellere Belediye Meclis Salonunda e-belediye uygulaması konusunda seminer verildi.

E-Belediye Bilgi Sistemi Projesi; Vatandaşa hizmet odaklı yerel yönetim anlayışına uygun, hizmetlerin hızlı, güvenli ve kesintisiz verilmesini sağlayacak, geliştirilecek olan belediyecilik yazılımları ile ortak sistem altyapısında çalışacak, belediyelerin ortak bir platformda buluşturulmasına imkân sağlayacak bir projedir. Bu proje ile belediyelerin, mevzuatla kendilerine verilen görev ve hizmetlerin yürütülmesi ve vatandaşlar tarafından yapılan başvuruların sonuçlandırılması amacıyla her türlü idari iş ve işlemin yürütüldüğü e-Belediye bilgi sistemini kullanmalarını zorunlu hale getirirken, geliştirilecek olan belediyecilik yazılımları ile vatandaş odaklı bir yerel yönetim yapısının oluşturulması için bilgi ve iletişim teknolojileri etkin şekilde kullanılacak, ayrıca belediyelerin iş süreçlerinin kısaltılması ve daha hızlı hale getirilmesi ile zaman ve emek kayıpları ile mali kayıpların önlenmesi amaçlanırken, kesintisiz yerel hizmet sunumu sağlanacak. (Seçkin KIRARSLAN)

Editör: Haber Merkezi