Özellikle 4 ay kadar sonra gündeme gelecek olan yerel seçimlerde Zonguldak’ın layık olduğu bir yönetime kavuşması için gereken kamuoyunun oluşturulması ve bazı diğer kentsel eksikliklerin de dile getirilerek aksamaların giderilebilmesi amacıyla Doktor Tunç Çelebi tarafından kurulan “Zonguldak Hepimizin” isimli sosyal medya grubu yine kurucusu Dr. Çelebi tarafından sosyal medyadan kaldırıldı. Çelebi bu konu üzerinde de grup üyelerine bir açıklamayla veda etti. “Bu bir veda mektubudur” diyerek kaleme aldığı yazısında Dr. Çelebi aynen şöyle dedi:
“Aşağıdaki yazımla son derece saf, bir o kadar da ütopik olarak çıktığım yolculukta geçen 6 ay içinde 770 üyeye ulaşılmasına rağmen, gurubumuza ilginin mevcut kişi sayısının çok altında ve belli kişilerce oluştuğunu, bu şekilde de “kuruluş amacına (!)” varılamayacağını aylardır gözledim. Bu konuda defalarca da görüşlerimi sergileyerek katılımın arttırılması ricasında bulundum, fakat değişen hiçbir şey olmadı.

Sonuç olarak “Zonguldak Hepimizin!!” grubu asla klasik bir hemşeri gurubu değildi. Kentini sevenlerin oluşturacağı/oluşturduğunu düşündüğüm “belli bir amaç(!)” doğrultusunda kurulmuş gruptu. O “amacı(!)” net şekilde bilgilendirilerek/bilerek gruba katılan kişilerden gerekli ilgiyi bulamayan, belki de bu şekildeki “amaç (!)” konusunda bir ilk olan kurucusu olduğum grubu kapatma kararı aldım.

CHP’li başkanlardan Zaimoğlu’na kınama CHP’li başkanlardan Zaimoğlu’na kınama

Bundan sonra tüm Zonguldaklı kardeşlerimin, kendileri hiç söz sahibi olmadan, kolektif dayanışma/akıl üretmeden yoksun, karşılarına bugünkü sorunlu, taban tanımaz, sorunlu (üye/delege/ilçe merkezi/İl merkezi/Genel Merkez) yöntemler ile tepeden inme çıkacak/çıkartılacak adaylara oylarını nasıl iç rahatlığı ile verebileceklerini de düşünmeden edemiyorum.

Sonuç; her ne kadar “insanlar layık oldukları şekilde idare edilir” dense de ben “insanlar talep etmesini bilmedikleri sürece layık olmadıkları şekilde idare edilirler” demeyi tercih ederim.

Bu “ütopik hikâyenin” gerçekleşeceği günlerin kentimde oluşması hayaliyle saygı ve sevgilerimi iletirim.

Not: İsteyen tüm dostlarım ile özelimden yazışmak her zaman bana mutluluk verecektir.

GRUBUN AMACINI (1 HAZİRAN 2023/14-28 MAYIS DERSİ SONRASI “DEĞİŞİM OLUR MU” ACABA DÜŞÜNCESİ İLE) AŞAĞIDAKİ ŞEKİLDE AÇIKLAMIŞTIM.

 “Tüm Atatürkçü, yurtsever, Cumhuriyetimizin ilkelerini, sosyal, hukuk, demokratik, üniter yapısını içselleştirmiş başta laiklik kavramını özümsemiş, pırıl pırıl birikimi olan kentimizin adayı bugünden kamuoyu önüne çıkarılmasının ve dokuz ay boyunca desteklenmesi gerekliliğini” paylaşmıştım.

“Bu nedenle de tüm yukarıda içeriği ve çerçevesi çizilmiş konuda fikir birliğinde olan kişilerin bir arada olup tartışacağımız ve sonuca varabileceğimiz "Zonguldak Hepimizin!!" facebook grubunu” kurmuştum.

“Kendini aday görenler de dahil ve tüm isteyen, kentini seven ve amacımızdaki ilkeler birliğinde olanların grubumuza katılması kolektif akıl ve dayanışmanın bu şekilde oluşabileceği” düşüncemi iletmiştim.

“Tüm yazışmalarımızın; aynı amaç ve ilke birliğinde ilerleme yolunda olan bizlerin; birbirimizi kırmadan ve nazik şekilde olacağı yönünden hiçbir şüphem yoktur” diye de sonlandırmıştım.” (Haber: Sermet Aksu)

Editör: Murat Barutçu