Ekonomi yorumlarıyla tanınan Selçuk Geçer, son YouTube yayınında dolar kuruna ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Geçer, Ekim ayının sonunda Fed'in gerçekleştireceği toplantıda 25 baz puanlık bir faiz artışının görüneceğini belirterek, bu artışın 2023 yılı için son faiz artırımı olacağını ancak 2024 yılında yüksek faiz oranlarının devam edeceğini öne sürdü.

“DOLARIN DURACAĞINI SÖYLEMEM SİZİ YANILTMASIN”

Selçuk Geçer, doların değer kaybının, Şahap Kavcıoğlu'nun dönemindeki hatalı politikalar ve arka kapı müdahaleleri sonucunda meydana geldiğini ifade etti. Geçer, "Doların duracağını söylemem sizi yanıltmasın. Türk lirası karşısında hızla değer kazanmaya devam edecektir." dedi.

Açıklamalarının devamında Geçer, Türkiye'nin karşı karşıya olduğu kümülatif enflasyon ve dolar baskısına dikkat çekti. Dolar/TL paritesinin gerçek değerinin 45 lira civarında olduğunu savunan Geçer, bu değerin ani bir yükselişle gerçekleşmeyeceğini, ancak 2024'e gelindiğinde doların 60 lira sınırlarını aşabileceğini iddia etti.

Geçer, 2024 yılında dövizde yaşanacak bu yükselişin kaçınılmaz olduğunu ve Türkiye'nin bu ekonomik sıkıntıları aşabilmesi için dolar kurundaki baskıyı kaldırması gerektiğini vurguladı.

Bu açıklamalar, Türkiye'deki ekonomik gelişmeleri yakından takip edenler arasında büyük bir ilgi uyandırdı.

“HİÇBİR ŞEKİLDE KALICI BİR ÇÖZÜM BULAMAZSINIZ”

Selçuk Geçer'in açıklamaları şöyle;

"Türkiye'de ciddi bir kümülatif enflasyon ve baskılanan dolar sorunu bulunuyor. Dolar/TL paritesinin şu anda gerçek değeri 45 lira sınırlarında. Ancak buraya aniden yükselmeyecektir. Mehmet Şimşek ve Hafize Gaye Erkan'ın gerçek ekonomi politikalarını da 31 Mart sonrasında göreceğiz. Türkiye'yi tam anlamıyla bir parasal sıkılaşma süreci bekliyor ve bu süre zarfında gerçekten çok büyük ekonomik sıkıntılar yaşanacaktır. OVP'de açıklananla paralel olarak benim beklentim, dolar kurunun 31 Mart seçimlerine kadar 35 liralara yükseleceği. Ancak seçim sonrası süreçte tıpkı 28 Mayıs'ın ardından olduğu gibi ani bir kur patlaması görülecektir. Bu kur şokunu geçmişte yaşananlarla karıştırmamak lazım. Ne diyoruz, şu anda doların gerçek değeri 45 lira sınırında. Buna 2024 yılının enflasyonunu da eklediğinizde Haziran 2024 gibi doların gerçek değeri 60 liraları geçecek ve göreceksiniz, bu kurun üzerindeki baskıyı tamamen kaldırmak zorunda kalacaklar. Yani biz 2024 yılının ilk yarısının bitişiyle birlikte korkunç bir yükselişe geçecek döviz izleyeceğiz. Bu yapılacak ve yapılması da gerekiyor. Bunu yapmadan hiçbir şekilde kalıcı bir çözüm bulamazsınız."

Haber: Fadime YILMAZ ELMA

Mimarlar haklı çıktı Mimarlar haklı çıktı

Hayatına son vermek isteyen kadını, yakınları kurtardı! Hayatına son vermek isteyen kadını, yakınları kurtardı!

Çaycuma’da küçük çocuğa cinsel istismar Çaycuma’da küçük çocuğa cinsel istismar

Katledilen anne ve oğlu Çaycuma’da toprağa verildi! Katledilen anne ve oğlu Çaycuma’da toprağa verildi!

Batı Karadeniz için büyük tehlike! Bir anda insanların karşısına çıkıyor! Batı Karadeniz için büyük tehlike! Bir anda insanların karşısına çıkıyor!

Bankada soygun alarmı! Bankada soygun alarmı!

Sosyal medya bu video ile yıkıldı… Sizce kim haklı? Sosyal medya bu video ile yıkıldı… Sizce kim haklı?

Mevduat hesabı olanlar için vergi hesabı Mevduat hesabı olanlar için vergi hesabı

Acılık ayağı söküldü! Acılık ayağı söküldü!

Editör: Murat Barutçu