Kumluca Beldesi'nde jandarma ekipleri önleyici kolluk devriyesi esnasında Ziraat Bankası önünde şüpheli ve telaşlı davranışlarda bulunan bir vatandaşın yanına yaklaştı. Yapılan görüşmede D.U. isimli vatandaşın, kendisini kamu görevlisi olarak tanıtan kişiler tarafından 250 bin TL geri ödemeli kredi çekmesi ve bu parayı göndermesi yönünde ikna edildiğini ve bankadan 490 bin TL kredi çektiğini ifade etti.

Jandarma ekiplerinin yaptığı incelemeler ve araştırmalar sonucunda D.U.'yu arayan kişilerin dolandırıcı olduğu tespit edildi. Olay Cumhuriyet Savcılığı'na bildirilirken, dolandırıcılara karşı dikkatli olması gereken D.U., jandarmanın duyarlılığı sayesinde dolandırılmaktan kurtulmuş olmanın sevincini ailesiyle paylaştı.

Amasra'da el emekleri kooperatif çatısı altında buluşacak Amasra'da el emekleri kooperatif çatısı altında buluşacak

Bu olay, telefon dolandırıcılığına karşı dikkatli olunması gerektiğini bir kez daha hatırlatıyor. Vatandaşlar, kimliklerini ve banka bilgilerini asla bilinmeyen kişilere vermemeli, gelen aramalarda şüpheli durumlarda bankaları veya yetkili kurumları arayarak teyit etmelidir.

Kaynak: Haber Merkezi