Son zamanlarda adı “Dilenciler Caddesi” olarak anılmaya başlanan kentin tek ana caddesi Gazipaşa’dan yürek yakan görüntüler insanları hem üzüyor, hem de düşündürüyor.

Anaokulu çağındaki çocuğunu duygu sömürüsü aracı olarak kullanıp dilendiren kadın uzaktan onu izleyip ara sıra da yanına çağırarak verilmiş olan paraları topluyor.

Olcay Can: İl ve İlçe başkanlarını görevden aldırma girişimleri ihanettir Olcay Can: İl ve İlçe başkanlarını görevden aldırma girişimleri ihanettir

Bu şekilde kent merkezinde dilendirilen çok sayıda minik çocuk var. Bu çocukların bir bölümü de pide fırınları önünde duruyor ve pide sırası bekleyenlerden “amca bir pide de bana alır mısın?” diyerek yalvar yakar bir şekilde vatandaşı ve fırın sahibini rahatsız ediyorlar.

Bu şekilde dilendirilen çocuklar ise yasalarımızda “suça sürüklenen çocuklar” olarak geçiyor ve haklarında takibat yapılması gerekiyor.

Ama Zonguldak’ta bu konunun yıllardır gündemde olduğuna bakılırsa, hiç bir makamın üstüne düşen görevi yerine getirmediği anlaşılıyor.

Muhabir: Sermet AKSU