Zonguldak Bahçelievler Mahalle Muhtarı Bülent Tüzün, 19 mahallede yaşayan vatandaşların yerlerinin kaybolmaması adına Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne giderek başvuru yapmaları gerektiğini söyledi. Başvuru yapmayan vatandaşların haklarının kaybolacağını söyleyen Tüzün, ”5 yıl öncesinde vermiş olduğunuz mücadelede tapu tahsis belgelerinin tapuya dönüştürülmesi için meclis kararıyla çıkan bir yasadan bahsediyoruz.

Burada vatandaşlarımızın hazine yerleri üzerinde evleri Sebebiyle arsa tapularını alabilmesi için çıkartılan bir yasaydı. Bunda müracaat edenlerimiz oldu. Bu yasa beş yıl geçerli. Bizim de mahallemizde Bahçelievler olarak 12.12.2023 tarihinde beş yıl doluyor. Burada müracaat etmeyen hakkı olup da, yer sahibi olup da müracaat etmeyen vatandaşlarımız varsa  bu tarihine kadar müracaat ederek hakkının kaybolmaması için, dilekçe vermesi gerekiyor.  

Bunun için duyarlı olup yerlerine sahip çıkmaları anlamında mutlak suretle dilekçe vermeleri gerekir. Dilekçe vermedikleri takdirde bir daha kanun değişikliği tekrar yeni bir kanun çıkması lazım ki bu hakka sahip olabilsinler. Mağduriyet yaşamamaları için mutlak suretle Milli Emlak Müdürlüğü'ne gidip hak sahipleri olarak dilekçe versinler.

Bu 19 mahalle içinde geçerlidir ama tarihler değişiktir. Mesela Terakki Mahallesi 9.12.2023’de son. Bahçelievler Mahallesi 13.12.2023’de son. Diğer mahallelerde günler Değişebilir ama hepsinde de beş yıl sıkıntısı vardır. Beş yılı dolduğu zaman da hiç kimsenin müracaatı alınmayacaktır” dedi. (Haber: Sertaç ÖZDEMİR)

WhatsApp-Image-2023-10-25-at-14.06.00

Hayatına son vermek isteyen kadını, yakınları kurtardı! Hayatına son vermek isteyen kadını, yakınları kurtardı!

Çaycuma’da küçük çocuğa cinsel istismar Çaycuma’da küçük çocuğa cinsel istismar

Katledilen anne ve oğlu Çaycuma’da toprağa verildi! Katledilen anne ve oğlu Çaycuma’da toprağa verildi!

Batı Karadeniz için büyük tehlike! Bir anda insanların karşısına çıkıyor! Batı Karadeniz için büyük tehlike! Bir anda insanların karşısına çıkıyor!

Zonguldak için el ele verdiler! Zonguldak için el ele verdiler!

Bankada soygun alarmı! Bankada soygun alarmı!

Sosyal medya bu video ile yıkıldı… Sizce kim haklı? Sosyal medya bu video ile yıkıldı… Sizce kim haklı?

Acılık ayağı söküldü! Acılık ayağı söküldü!

Editör: Murat Barutçu