Kamu yöneticilerinin temsili olarak koltuklarını çocuklara bırakma geleneği, Devrek'te de yaşatıldı. Kaymakam Muhammed Evlice, makamında Devrek İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Kahya, Atatürk Ortaokulu Müdürü Hayati Masalcı ve Atatürk Ortaokulu 7/A sınıfı öğrencisi Doğukan Yokarıbaş'tan oluşan heyeti ağırladı ve makam koltuğunu bir süreliğine Doğukan Yokarıbaş'a devretti.

Doğukan Yokarıbaş, makamdaki kurum telefonunu ilk talimatını vermek için kaldırdı. Özel Yeni Hayat Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'ne açtığı telefon görüşmesinde ilk talimatı, özel eğitimli öğrencilerin eğitimlerinin orada devam etmesi oldu. İkinci talimatı ise İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne okul çevrelerinde gerekli güvenlik tedbirlerinin alınması yönünde oldu. Ayrıca, vatandaşlardan gelen talepleri inceleyerek gerekenlerin yapılması yönünde talimatlar verdi.

Doğukan Yokarıbaş, "Devrek'i muasır medeniyetler seviyesine yükseltecek olan nesli temsil etmek benim için onur ve gurur kaynağıdır. Ülkemizi güzel yarınlara biz taşıyacağız. Tüm çocukların bayramı kutlu olsun" ifadelerini kullandı.

Çocukluk hayalini 63 yaşında gerçekleştirdi! Çocukluk hayalini 63 yaşında gerçekleştirdi!

Görevi memnuniyetle devreden Kaymakam Muhammed Evlice ise, "Çocuklarımız, güzel ülkemizin umudu ve geleceğimiz. Onların gözlerindeki ışıltı ve mutluluğun değeri paha biçilemez. Bizler bu makamlarda gelip geçiciyiz. Bu makamları arkamızdan gelen nesillere devredeceğiz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda temsili olarak koltuğumuzu Atatürk Ortaokulu 7/A sınıfı öğrencimiz Doğukan Yokarıbaş'a devrettik. Bu devir işlemleri gelecek nesiller için birer prova gibi oluyor. Onların da ileride bu makamları bir başkalarına devreceklerini unutmamaları gerektiğini öğretiyor. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle kaymakamlık makamında misafirimiz olan Doğukan yavrumuza hayatında mutluluk ve başarılar diler; böyle güzel bir çocuk yetiştiren ebeveynlerini ve öğretmenlerini tebrik ederim" dedi.

Makam koltuğunu devralan Doğukan Yokarıbaş, Kaymakam Muhammed Evlice'ye kendilerini kabul ettiği için teşekkürlerini iletti. 

Muhabir: Fadime YILMAZ ELMA