Zonguldak Demokrasi Platformu, Türkiye'nin devrimci hareketinin öncülerinden Deniz, Yusuf ve Hüseyin'in katledilişlerinin 52. yıldönümünde anma töreni düzenledi. İsmet İnönü Anıtı önünde gerçekleştirilen basın açıklamasının ardından denize karanfiller bırakıldı.

KESK Dönem Sözcüsü ve BES Şube Başkanı Alper Kaya tarafından yapılan basın açıklamasında, "Denizlerin yolunda, Filistin halkının yanında, emperyalizmin karşısındayız" denilerek şu ifadelere yer verildi:

Özölçer: Ülkemizi muasır medeniyetlerin üstüne taşıyacak gençleri yetiştirmeyi görev addediyoruz Özölçer: Ülkemizi muasır medeniyetlerin üstüne taşıyacak gençleri yetiştirmeyi görev addediyoruz

"Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın idam edilişinin üzerinden 52 yıl geçti. Bu gençlik liderleri, mücadele yıllarında, özellikle gençlik ve işçi kesiminin değişim arayışlarının doruk noktasında yer aldılar. 1968'li yıllar, eşitlik ve özgürlük talepleriyle dolup taşan milyonların ayaklanma yıllarıydı. Deniz ve arkadaşları, halkın çıkarlarını gözeten bir mücadele yürüttüler. Ancak, 6 Mayıs 1972'de faşist cunta tarafından hunharca katledildiler. İdam kararlarıyla, emperyalizmin karşısındaki direnişin önü kesilmek istendi. Ancak, binlerce Deniz, Yusuf ve Hüseyin doğdu. Onların idealleri, bağımsız ve demokratik bir Türkiye mücadelesinde yaşamaya devam etti.

Bugün, siyasi iktidarın politikaları, ülkeyi uluslararası tekellerin cenneti haline getirdi, ancak işçiler, emekçiler ve gençler için cehenneme dönüştü. Yaşanan krizlerin faturası halka kesilirken, çalışma ve yaşam koşulları giderek ağırlaştı ve kazanılan haklar gasp edildi. Türkiye'nin askeri, ekonomik ve politik bağımlılığı artarken, iktidarın yandaşları rant peşinde koştu, kamu kaynakları yağmalandı ve doğa talana uğradı. İsrail'in Filistin halkına yönelik işgaline karşı ses çıkarılmazken, göçmenler ve mülteciler pazarlık aracı olarak kullanıldı. Emperyalist savaş tehdidine karşı tam bağımsız Türkiye mücadelesi daha da önem kazanıyor.

Deniz, Yusuf ve Hüseyin'in ideallerini yaşatmak için, emek ve demokrasi güçlerini bir araya getirerek mücadeleyi güçlendirmeye çağırıyoruz. 6 Mayıs, bir zafer günü olacak. Mücadelemiz devam ediyor ve edecek. 6 Mayıs faşizmini unutmayacağız."

Deniz Anıldı Zonguldak 2

Muhabir: Ersen Berk Çelik