Zonguldak’ta bazı zincir marketlerde satılan gıda mallarının bazılarının raf fiyatıyla kasa fiyatının ayrı olduğunu belirten bir yazı kale almış ve şöyle demiştik: “ülke geneline yaygın zincir marketlerden de büyük ölçüde yakınmalar geliyor. Akşamdan sabaha değişen fiyatları raflardaki etiketlere yansıtmaktan bıkan market çalışanları yüzünden müşteriler de rafta başka kasada başka olan fiyatlar yüzünden sık sık çalışanlarla münakaşa ediyorlar. Zonguldak’ta aynı zincir marketin iki ayrı şubesinden kavrulmuş poşet kıyma almaya çalışan bir vatandaş her iki işyerinde de ürünün fiyatının rafta 44.90 ama kasada 59.90 olarak tespit ettiklerini belirterek “yetkililere sesleniyoruz, il ticaret müdürlüğünü uyarıyoruz, belediyeyi de uyarıyoruz, lütfen, Allah aşkına biraz koltuğunuzdan kalkın, bu uyumsuzlukları tespit edin” şeklinde yakınmalarını belirttiler” şeklinde bir habere yer vermiştik.

Haberimiz üzerine Zonguldak Belediyesi 18 markete yaptığı denetimlerde 2 markete kasa reyon etiket uyuşmazlığı ve 2 markete de tarihi geçmiş ürün satmaktan cezai işlem uyguladı.

Belediye ayrıca bu tür yakınmaların belediyeye bildirilmesi gerektiğini de vurgulayarak denetimlerin süreceğini belirtti.

Zonguldaklı ünlüler Zonguldaklı ünlüler

Whats App Image 2024 04 23 At 13.20.59 (1)

Muhabir: Sermet AKSU