Atatürk devlet Hastanesinde bulunan anjiyo cihazının kullanılmaması üzerine başka bir şehirdeki başka bir hastaneye gönderileceği duyumları aldığını belirten mimar Turhan Demirtaş yazılı bir basın açıklaması yaparak şu görüşlerini dile getirdi:

Tamamıyla siyaset dışı olan, toplum sağlığıyla ilgili bu uyarılara karşın, anjiyo cihazının Zonguldak’ta kalması, kardiyolji servisine doktorlar atanması için, öncelikle girişimlerde bulunmaları, mücadele etmeleri, seslerini çıkarmaları gerekenlerin sessizliğini, duyarsızlığını, sağıra yatmalarını izledikçe; bu konuda mesleki eğitimim olmamasına rağmen Zonguldak’lı bir mimar olarak dayanamadım, seslenmek, sitem etmek zorunluluğu duydum.

   Ey Zonguldaklılar!

   Emeğin, emekçinin başkentinin direnişçi sahipleri; sizlere ne oldu? Hepinizde mi afyon yuttunuz? “kendini değil de, kentini düşünenler” nerede? Yoksa “bana ne, bana dokunmayan yılan bin yaşasın” mı diyorsunuz?  Hem de konu, her birimizin sağlığıyla yakından ilgiliyken bu duyarsızlık  inanılır gibi değil. Benim bildiğim, tanıdığım Zonguldaklılar bu kadar duyarsız, tepkisiz olamaz.

   Görmüyor musunuz, gencecik evlatlarımızı bile kalp krizlerinden kaybeder olduk.

   Kalp krizlerini çok öncelerden belirleyen, çok öncelerden önlem alınmasını sağlayan, bu Anjiyografi cihazının Atatürk Devlet Hastanesinde kurulu olması Zonguldak ve çevresinde yaşayan genç-yaşlı demeden, hepimiz için bulunmaz bir nimet.

   Kendimizin, çocuklarımızın, torunlarımızın olası kalp rahatsızlıklarının çok öncelerden tanılanması için kesin gerekli ve de hazır kurulu olan böyle bir cihazın, buradan alınıp başka bir vilayete gönderilmesine karşı çıkmamız gerekmiyor mu? Tüm Zonguldaklılar, karşı olduğumuzu duyuralım, hastanemize kardiyologlar atanmasını isteyelim.

Kansere yeni umut: Denizanası! Kansere yeni umut: Denizanası!

   Eğer bunu beceremeyeceksek, o zaman bu cihazın Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesine bağışlanmasını veya kiralanmasını ve kesinlikle kentimizde kalmasını sağlayalım.

   Sevgili Zonguldaklılar;

   Hiçbir siyasi amaç gütmeyen, tümü de,  her bir Zonguldaklının sağlığıyla ilgili bu taleplerde de birlikte olamıyorsak, birliğimizi, beraberliğimizi ne zaman göstereceğiz?

   Sayın Milletvekillerimize, Belediye Başkanlarımıza, Muhtarlarımıza ve tüm Zonguldaklılara; “ KENTİN SAKİNİ DEĞİL, SAHİBİ OLALIM ” diyorum. (Haber merkezi)

WhatsApp-Image-2023-09-04-at-11.36.42

Editör: Murat Barutçu