"Ev hanımlarına emeklilik" haberleri milyonlarca kadın tarafından takip edilmeye devam ediyor.

Çalışmayan ev kadınlarına emeklilik hakkıyla ilgili harekete geçildi. Torba yasa maddeleri arasında yer alan ev hanımlarına emeklilik düzenlemesini milyonlarca kadın takip ediyor. Ev kadınlarına emeklilikte üçte bir oranında devlet desteği verilecek. Asgari ücret zammıyla prim ücretleri de zamlandı. Emekli olmak isteyen ev hanımları 4 bin 267 lira ödeyecek. SGK Uzmanı Murat Bal, evlilik süresi ve çocuk sayısı detaylarının da ekleneceği bir düzenleme beklediklerini açıkladı.

Ev hanımlarına SGK üzerinden yeni bir düzenleme yapılacak. O düzenleme nasıl yapılacak, devlet ne kadar destekte bulunacak? Aile Koruma Kalkanı Programı çerçevesinde ev hanımlarının emekliliği kolaylaşacak. Programa göre ev hanımlarının emekliliği kolaylaştıracak yeni düzenleme yapılacak.

SGK Uzmanı Murat Bal, "Düzenleme şu şekilde, öncelikli olarak çalışmayan ev hanımlarımızdan sigorta primlerinin üçte birini devlet karşılayacak." dedi.

Cinayetin nedeni dolandırıcılık ve yasak aşk çıktı Cinayetin nedeni dolandırıcılık ve yasak aşk çıktı

Asgari ücretle birlikte birçok kaleme zam geldi. Onlardan biri isteğe bağlı prim. 6400 TL şu anda, asgari ücret zammından önce yarı yarıya idi. Asgari ücret zammı oranında o da zamlandı. Destek kapsamında hanımlar kendi sigortalarında ödeyeceği rakam 4 bin 267 lira, yani üçte ikisi. Devlet de 2 bin 133 lira karşılayacak. (Haber merkezi)

Editör: Murat Barutçu