Arıt Nuhlar mahallesinde İsmail Bayram'a ait evde çıkan ve henüz bilinmeyen bir nedenle büyüyen yangın, itfaiye ekiplerinin uzak mesafede olması nedeniyle kontrol altına alınamadı. Alevler kısa sürede evi küle çevirirken, yanındaki evin çatısına da sıçradı.

İlgi yoğun oldu İlgi yoğun oldu

Bartın Belediyesi itfaiye ekiplerinin olay yerine ulaşması gecikince, bölgedeki vatandaşlar kendi imkanlarıyla alevlere müdahale etmeye çalıştı. Yangın, itfaiye ekiplerinin uzun uğraşları sonucu kontrol altına alınabildi.

Yangında evde kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Olay, Arıt bölgesinde yıllardır dile getirilen itfaiye ihtiyacını bir kez daha gündeme getirdi. Bölge sakinleri, uzak mesafe nedeniyle itfaiyenin müdahalesinin geciktiğini ve bu durumun can ve mal güvenliğini tehlikeye attığını savundu.

Arıt sakinleri yetkililerden bölgeye bir itfaiye istasyonu kurulmasını talep ederek, "Yangınlar her an her yerde çıkabilir. İtfaiyenin uzak mesafede olması can ve mal güvenliğimizi tehlikeye atıyor. Yetkililerden bu sorunun bir an önce çözümünü bekliyoruz." dedi. (Haber Merkezi)

ARIT-YANGIN-(2)

ARIT-YANGIN-(3)

ARIT-YANGIN-(1)

Editör: Murat Barutçu