Tünellerde kaza araç ters döndü Tünellerde kaza araç ters döndü

Zonguldak Çevre Koruma Derneği Başkanı Ahmet Öztürk, Zonguldak Limanı'nda bulunan Kardemir Kömür Yükleme ve Depolama Tesisleri'nin kira sözleşmesinin 5 yıl daha uzatılması ile ilgili açıklamalarda bulundu. Öztürk, kararın şaşırtıcı olmadığını dile getirerek, “İnsanların hayatını zorlaştırmak için ellerinden geleni yapıyorlar.” dedi. 
Kardemir Kömür Yükleme ve Depolama Tesisleri'nin kira sözleşmesinin Türkiye Taşkömürleri Kurumu tarafından 5 yıl daha uzatıldığı ortaya çıktı. Vatandaşların, sosyal alan olarak değerlendirilmesini beklediği alanın kira sözleşmesinin 5 yıl daha uzatılması ise tepkilere neden oldu. Zonguldak Çevre Koruma Derneği Başkanı Ahmet Öztürk, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, sözleşmenin uzatılmasını eleştirerek, sahillerin halka açılması gerektiğini savundu. 

“SON DERECE KÖTÜ KULLANIMLARA TAHSİS EDİYOR”

Öztürk yaptığı açıklamada, “Şaşırtıcı değil. Yönetenler insanların hayatını zorlaştırmak için ellerinden geleni yapıyorlar. O doğrultuda alınan bir karar. Sahiller kesinlikle halka açılmalıdır. Zonguldak’ta bütün sahiller kötü kullanılıyor. Milli Emlak inşaat ve kömür deposu gibi son derece kötü kullanımlara tahsis ediyor. Bu da Zonguldak’ta son derece çirkin görüntülerin ortaya çıkmasına, halkın denizi kullanamamasına neden oluyor. Hiç şaşırtıcı bir karar değil.” İfadelerine yer verdi. 
Haber: Fadime YILMAZ ELMA

Editör: Murat Barutçu