Türkiye  Cumhuriyetinin ilk bağış okulu Mehmet Çelikel Lisesinin 85. Kuruluş yılı şöleni Mehmet Çelikel Lisesi Köksal Toptan Kapalı spor salonunda düzenlenen etkinlik ile kutlandı.

Okul zili bir kez daha çaldı: Öğrenciler ders başı yaptı Okul zili bir kez daha çaldı: Öğrenciler ders başı yaptı

Kapalı Spor salonunda düzenlenen kuruluş yılı etkinlik törenine, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Bozkan, Mehmet Çelikel Lisesi Müdürü İsmail Aşkar, MÇL Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Ünal, Çelikel Lisesinde daha önce müdürlük ve öğretmenlik yapanlar, MÇL Vakfı Yönetimi, 1972-1973 mezunları, 1992-1993 yılı mezunları ile öğrenciler katıldı.

Programda Saygı Duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşma yapan Mehmet Çelikel Lisesi Müdürü İsmail Aşkar, ”Cumhuriyet tarihinin ilkleri içerisinde yer alan, Cumhuriyetin ilk şehri Zonguldak’ın ilk lisesi, Mehmet Çelikel Lisesi 85 yaşında” dedi.

Aşkar konuşmasında, “Türkiye’nin ilk bağış okulu olan Mehmet Çelikel Lisesi, 1938 yılından bugüne, Zonguldak ve çevre illerin eğitim yükünü sırtlamıştır” diyerek şunları söyledi:

!Kurumları yücelten ve devamlılığını sağlayan hiç şüphe yok ki, yetiştirdiği öğrencilerdir. Çelikel Lisesi, yetiştirdiği sayısız değerle, marka haline gelmiştir. Türkiye’nin neresine giderseniz gidin muhakkak bir Çelikel’li ile karşılarsınız. Karşılaştığınız insanlarla ortak paydanız olan ‘Çelikelli’ olmanın gözlerde oluşturduğu ışıltı, başka bir değerle alınamayacak hazinedir. Mezunlarının çok iyi bildiği bir gerçeğe bizler de şahitlik ederiz ki, ‘Çelikelli Olmak Bir Ayrıcalıktır’.

Böylesine değerli bir kurumun 85. Yılında bu okulda okul müdürü olarak görev yapmanın haklı gururu ve sevinci içerisindeyim. Cumhuriyetimizin 100.yılını coşkuyla kutlamaya hazırlandığımız bu günlerde biliyorum ki, Çelikel Lisesi’nin dinamikleri nice 85 yılları görmesini sağlayacaktır. Bu dinamiklerin başında gelen, bugün bizim bir araya gelmemize vesile olan Mehmet Çelikel Lisesi Vakfı’na özverili çalışmalarından dolayı şahsım ve okulum adına çok teşekkür ediyorum.

Başta okulumuzun kurucusu Mehmet Çelikel olmak üzere, ebediyete irtihal etmiş bütün Çelikel’lileri rahmet ve minnetle anıyor, Çelikel Ailesinin bütün fertlerine sağlıklı ve mutlu günler diliyorum., 85. Yılımız kutlu olsun, başarılı nice yıllara ulaşmamız dileği ve saygılarımla”

Aşkar’ın konuşmasının ardından MÇL Vakfı Başkanı Mücella Pamay da bir konuşma yaparak, vakıf olarak yapılan çalışmaları anlattı.

Mehmet Çelikel Lisesinde okul müdürlüğü yapan Şükür Kargıdan’da konuşma yaparak, bugüne kadar müdürlük döneminde beraber çalıştığı okul idarecileri, öğrencilere ve mezun olanlara teşekkür ederken, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Bozkan tarafından kendisine plaket takdim edildi.

Programda, ilk olarak 1972-1973 mezunlarına 50. Yıl Onur Plaketi ile okulun flaması verilirken, 1992-1993 mezunlarına da 30 yıl anısına plaket ve okulun flaması verildi.

Mehmet Çelikel Lisesi Köksal Toptan Kapalı Spor Salonundaki programının bitiminden sonra okulda katılanlara geleneksel etli pilav dağıtıldı. (Haber Merkezi)

WhatsApp-Image-2023-10-08-at-13.50.17WhatsApp-Image-2023-10-08-at-13.50.18-(1)WhatsApp-Image-2023-10-08-at-13.50.19WhatsApp-Image-2023-10-08-at-13.50.20WhatsApp-Image-2023-10-08-at-13.50.18WhatsApp-Image-2023-10-08-at-13.50.19-(1)

Zonguldak’ta ilginç olay! ‘Öldü’ denilen şahıs evden yürüyerek çıktı! Zonguldak’ta ilginç olay! ‘Öldü’ denilen şahıs evden yürüyerek çıktı!

Zonguldak’ta kırmızı alarm! Yarın geliyor! Zonguldak’ta kırmızı alarm! Yarın geliyor!

Zonguldak’ta göz göre göre fuhuş! Zonguldak’ta göz göre göre fuhuş!

Gözümüz aydın! Zonguldak listede yok Gözümüz aydın! Zonguldak listede yok

Zonguldak'ta intihar girişimi! Ekipler olay yerinde vazgeçirmeye çalışıyor Zonguldak'ta intihar girişimi! Ekipler olay yerinde vazgeçirmeye çalışıyor

Zonguldak'ta can pazarı; Çok sayıda yaralı var Zonguldak'ta can pazarı; Çok sayıda yaralı var

Zonguldak halkı, sosyete pazarına akın etti! Zonguldak halkı, sosyete pazarına akın etti!

Vatandaşlar bıktı! Pazarda isyan var! Vatandaşlar bıktı! Pazarda isyan var!

Ayı saldırısına uğrayan kişi ağır yaralandı Ayı saldırısına uğrayan kişi ağır yaralandı

Piknik alanında korkunç manzara! Koli bantlarıyla bağlanmış halde bulundu Piknik alanında korkunç manzara! Koli bantlarıyla bağlanmış halde bulundu

Zonguldak'ta korkutan kaza! Taklalar atarak durabildi Zonguldak'ta korkutan kaza! Taklalar atarak durabildi

Fevkani’nin kahramanları! Fevkani’nin kahramanları!

Gemiden denize attılar! Dalgıçlar çıkardı! Gemiden denize attılar! Dalgıçlar çıkardı!

Çaycuma'da sıcak gelişme! İşçilerin haklarını ödemeyen firma kaçıyor mu? Çaycuma'da sıcak gelişme! İşçilerin haklarını ödemeyen firma kaçıyor mu?

Kaza değil, cinayet! Temizlik işçisi feci şekilde can verdi Kaza değil, cinayet! Temizlik işçisi feci şekilde can verdi

Editör: Murat Barutçu