Çaycuma Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasındaki Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı. Buna göre 696 KHK ile daimi işçi statüsüne geçen kapsamındaki 223 işçiye ortalama %52 zam yapıldı.

Çaycuma Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında 223 işçiyi kapsayan Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri mutlu sonla tamamlandı. Belediye-İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Osman Karataş ve Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı arasında imzalanan Toplu İş Sözleşmesi’ne göre, 696 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile daimi işçi statüsüne geçen 223 işçinin maaşlarına ortalama %52 zam yapıldı.

Mangala ve semavere veda edin, yasaklandı! Mangala ve semavere veda edin, yasaklandı!

40 YEVMİYE OLAN İKRAMİYE GÜN SAYISI 50’YE ÇIKARILDI

Sosyal haklardaki artış %60’a ulaşırken, 40 yevmiye olan ikramiye gün sayısı, 50 yevmiyeye çıkarıldı. Belediye-İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanvekili Hasan Aydın ile ÇAYBEL Genel Müdürü Cemal Özkan’ın da hazır bulunduğu törende imzalanan Toplu İş Sözleşmesi ile ücretsiz olarak verilen yemek ikramiyeler eklendiğinde, en düşük ücret 27 bin bin lirayı geçerken, en yüksek ücret de 40 bin liraya ulaştı.

ENFLASYONİST ORTAMIN SON BULUP, ARKADAŞLARIMIN KAZANIMLARININ KALICI OLMASI EN BÜYÜK DİLEĞİM

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, “Ülkedeki ekonomik koşullar malum. Yaşanan hayat pahalılığı herkesin, tüm hesaplarını yeniden yapmasını gerektiriyor. Biz de hem Belediyemizin mali dengesini korumak, hem de çalışanlarımızı insanca yaşayabilecekleri bir ücret düzeyine çıkarabilmek için yoğun çaba harcıyoruz. Arkadaşlarımız kılı kırk yaran bir titizlikle hesaplamalar yaparak, sendikamızla, bir ortak noktada buluştu. Çalışanlarımıza nefes aldıracak bir ücret düzeyine ulaştığımızı düşünüyorum. Enflasyonist ortamın son bulup, arkadaşlarımın kazanımlarının kalıcı olması en büyük dileğim. Umarım ülkedeki ekonomik gelişmeler bu yönde olur.” dedi.  

GECE, GÜNDÜZ DEMEDEN ÇAYCUMA’YA HİZMET EDEN ARKADAŞLARIMIN EVLERİNE HUZUR İÇİNDE DÖNMESİ EN BÜYÜK DİLEĞİM

Belediye olarak 400 kişiye yakın bir büyük aile olduklarını da söyleyen Başkan Kantarcı, “400 kişilik koca bir ordu olarak Çaycuma’ya hizmet etmeye çalışıyoruz. Ben tüm arkadaşlarımdan Çaycuma’yı çok daha ilerilere taşıma arzusuyla görev yapmalarını istiyorum. Bunu başardığımız zaman, Çaycuma çok daha iyi yerlere gelecek. Bu da hepimizin gururu olacak. Gece, gündüz demeden Çaycuma’ya hizmet eden arkadaşlarımın evlerine gülen bir yüz ve huzur içinde dönmesi en büyük dileğim. Bu sözleşmenin böyle bir sonuç doğurduğunu düşünüyorum. Belediye-İş sendikamızın değerli yöneticileri olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyor, başta çalışanlarımız olmak üzere tüm Çaycuma’ya hayırlı olmasını diliyorum.” diyerek tamamladı. (Haber Merkezi)

çaycuma toplu sözleşme

Editör: Muhammet