Menemen her yerde menemen. Kimisi soğan koyar, kimisi koymaz, kimisi kaşarlı yapar… Ben genellikle soğan koymadan yeşil biber öve domatesle yaparım, eğer güveçte yapıyorsam üstüne kaşar da rendelerim…

Çakallı Menemeni İçin Malzemeler

5 adet domates

1 adet yeşil biber

3 adet yumurta sarısı

1,5 yemek kaşığı tereyağı

½ su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

1 tutam karabiber ve pulbiber

1 tutam tuz

Çakallı Menemeni Nasıl Yapılır?

Domatesleri yıkayın, kabuklarını soyun ve küçük küçük doğrayıp, bir kenara alın.

Dünyanın en iyi 100 lezzeti belli oldu! Türkiye'den 8 yemek listeye girdi! Dünyanın en iyi 100 lezzeti belli oldu! Türkiye'den 8 yemek listeye girdi!

Biberi yıkayın ve ince ince doğrayın. Bir tavaya tereyağını alın, yağ eriyince içine biberleri atın, biraz kavurduktan sonra, doğranmış domatesleri ekleyin.

Eklediğiniz domatesleri kaşığın tersi ya da bir çatal yardımıyla ezerek kavurun.

Domatesler suyunu çekene dek, kavurmaya devam edin. Ardından içine 3 adet yumurta sarısını, tuz, karabiber, pul biber ve rendelenmiş kaşar paynirini ekleyin Kaşar tamamen eriyene dek karıştırın. Sıcak sıcak servis edin.

Çakallı Menemeni Tarifinin Püf Noktası: Çakallı menemeni diğer menemenlerden ayıran en önemli püf noktaları, domateslerin kabuklarının soyulması, domateslerin tamamen suyunu çekene dek pişirilmesi ve pişirirken ezilmesi, yumurtaların sadece sarısının kullanılması ve bolca kaşar peyniri kullanılması.

(Virda Şahin)

Editör: Murat Barutçu