Kökleri Maden Mühendis Mektebi’ne uzanan ZBEÜ-Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi kuruluşunun 100’üncü yılı olan 2024 yılına yaklaşık 33 Bin öğrenci sayısı ile girmektedir.

Fotoğraf ilk dönem (1924) öğrenci ve öğretmelerine aittir. Eski EKİ Müessese Müdürü İhsan Soyak, eski milletvekilleri Rauf Alpsoylu, Naim Kromer ve Cemal Kıpçak ilk mezunları arasındadır. Bu kadro Zonguldak tarihini şekillendiren çekirdek kadrodan bir bölümünü oluşturmaktadır.

1928 YILINDA MEZUN OLAN İLK MADEN MÜHENDİSLERİ…

Ruhi ALKOR, Zülkerem ALTAY, Kudret ARGUN, Tevfik AYYILDIZ, Ö.Hulusi BARUTOĞLU, Faik BĐRKAN, Bahattin BĐRSAN, Selahattin GÖKTUĞ, Yusuf GÜRATA, Hakkı KÖK, Naim KROMER, Cemal KURTULAN, Hulusi ORPEN, Mazlum ÖĞET, Fuat TARI, Nevzat YERDEL.

Yeni müfredat bugün açıklanıyor! Yeni müfredat bugün açıklanıyor!

İkinci dönem mezunlarından biri şair Behçet Kemal Çağlar, maden mühendis mektebini imtihanla kazanmış yüksek tahsil için Zonguldak’a gelmiş  başarılı bir öğrencimizdir. 1929 yılında Zonguldak Maden Mühendis Mektebi’nden birincilikle mezun olmuştur.  Okulun kuruluşundan sonra ikinci dönem mezunlarındandır. Birincilikle bitirdiği Maden Mektebi o yıl 12 öğrenci mezun vermiştir. (Zonguldak Nostalji)

WhatsApp-Image-2023-08-25-at-12.10.46

Editör: Murat Barutçu