Son aylarda Karabük genelinde, başta bazı marketler olmak üzere, birçok gıda satış yerlerinde köy tavuğu yerine, yumurta çiftliklerindeki yumurtadan kesilmiş tavukların satıldığı iddia edilmeye başlandı.

Karabük yerel basınında verilen haberlere göre bazı işgüzar kişilerin, tavuk ve yumurta çiftliklerindeki yumurtadan kesilmiş 2-3 yıllık tavukları alıp, bir kaç aylık besi sürecinden sonra kesip, tüketime hazır bir şekilde marketlere ve bazı gıda satış yerlerine köy tavuğu olarak toptan verildikleri ifade ediliyor.

Köy tavuğu diye yumurtadan kesilmiş çiftlik yumurta tavuklarını toptan satanların, marketleri ve satış yerlerini, dolayısıyla da tüketiciyi kandırdıkları iddia ediliyor.

Otomobil karşı şeride geçip yolcu otobüsü ile çarpıştı: 2 yaralı Otomobil karşı şeride geçip yolcu otobüsü ile çarpıştı: 2 yaralı

Bazı kişiler, yumurta üreticilerinin çiftliklerinden aldığı yumurta verimi düşen 2-3 yıllık tavukları, organik, köy tavuğu diye bazı market ve pazarlara sattığı ifade edilirken, yüzde 30 ucuz fiyata alınan kart tavuklar, piyasada tüketiciye normalden yüzde 50 daha yüksek fiyata satılıyor.

Hem daha büyük olması hem de etinin geç pişmesi, kart tavukları organik tavukla aynı özelliklere sahip hale getiriyor.

Yumurtlama ömrünü tamamlamış ve 2 yaşına gelmiş olan tavuklara sektörde ‘çıkma tavuk’ deniliyor.

(Haber merkezi)

Editör: Murat Barutçu