Yarışma konusu manda Yarışma konusu manda

Zonguldak Haber – Cumalı Kadınlar Kooperatifi Başkanı, Aynur Abla Yöresel-Doğal-Organik-Ev Ürünleri, Aynur Abla Çaycuma Manda Yoğurdu İşletmesi Aynur Çakar ile Zonguldak İli Manda Yetiştiricileri Birliği Şenol Çakar, bakanlıkta görevlendirilen Cemalettin Çataklı’ya başarılar diledi. 
Cumalı Kadınlar Kooperatifi Başkanı, Aynur Abla Yöresel-Doğal-Organik-Ev Ürünleri, Aynur Abla Çaycuma Manda Yoğurdu İşletmesi Aynur Çakar ile Zonguldak İli Manda Yetiştiricileri Birliği Şenol Çakar, Zonguldak’ta geçtiğimiz görevinden alınan ve bakanlıkta görev verilen Zonguldak Tarım ve Orman Müdürü Sayın Cemalettin Çataklı’ya başarılar diledi. 
Yapılan yazılı açıklamada, Zonguldak'ın tarım ve hayvancılık alanında son dönemde büyük bir çıkış yaptığı ve yerel ürünleriyle Türkiye'de hak ettiği yeri bulduğu vurgulandı. Ayrıca, Zonguldak Tarım ve Orman Müdürü Cemalettin Çataklı'nın özverili çalışmaları ve sahada başarılı projeleri hayata geçirerek bölgeye büyük katkılar sağladığı ifade edildi.
Özellikle Çaycuma Manda Yoğurdu gibi projelerin desteklenerek mandacılığın yaşatılmasına katkı sağlandığı belirtildi. Aynı zamanda kooperatiflerin kurulması ve geliştirilmesi konusunda da Çataklı'nın öncülük ettiği ve alternatif üretim modelleriyle bölgenin ekonomisine, kültürüne ve sosyal hayatına katkıda bulunduğu vurgulandı.
Çataklı'nın yeni görevinde de bölgeye, halka, çiftçilere, ve girişimcilere rehberlik ederek başarılı olacağına inanıldığı ifade edildi. Aynı zamanda Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın şahsında yeni görevinde de başarılı olması temenni edildi.
Yapılan yazılı açıklamada, “Zonguldak İlimiz Tarım Hayvancılıkta Son dönemde büyük çıkış yaparak Üretmeye başladı.
1850 Yılından beri Ekonomisi Kömüre dayalı olan İlimiz Mengen ve Alaplı’dan çıkarken sadece Madenci heykeli getirirken Şimdi Zonguldak Yöresel Ürünleri ile Çantalar dolusu Ürettikleri ile Türkiye’de haklı olan yerini aldı .Bunun için Son dönemde Büyük özveri ile köylümüze çiftçimize yetişicilerimize destekler vererek sahada İl Müdürlüğünün kadrolarıyla başarılı projeleri uygulayan devletin yüzünü Zonguldak’a çeviren Zonguldak Tarım ve Orman Müdürü Sayın Cemalettin Çataklıya ve Veterinerinden Mühendisine Memurundan Teknik ekibine kadar hepsine Tarım ve Orman Bakanımız Sayın İbrahim Yumaklı’nın şahsında Teşekkür ederiz.
Özellikle Başta Çaycuma Manda Yoğurdumuz ile Mandacılığı yaşatmak için kurduğumuz Zonguldak İli Manda Birliğine destek vererek Halka 55O Manda dağıtımı yapmış Türkiyede etken olmamıza ve yaşatılmasını sağlamış  çeşitli Meyve sebze ve diğer projeler ile de Antalya’dan, Adana, Mersin’den gelen Sebze ve Meyveyle beslenen Zonguldak İlinin Üretmesine ve kendi ürünlerinin pazara inmesini ve diğer illere Ürün satmasını sağlamıştır.
Yine kooperatifleşme konusunda da İlimizde öncülük etmiş ve kurulmalarını ve yaşamalarını sağlamıştır. Kurduğumuz Cumalı Kadınlar Kooperatifi bunlardan biridir.
Çeşitli çalıştay toplantı seminerler ile de bizlerin bilgilenmesi sağlamış Üretmemiz için bizlere her türlü desteği sağlamıştır. Bu görev değişikliği ile  yeni görevinde de bölgemize halkımıza çiftçimize yetişicilerimize girişimcilere rehber destek olacağına inanıyoruz.
Alternatif Üretim modelleriyle İlimizin Ekonomisine Kültürüne Sosyal Hayatına katkıda bulunan Sayın Cemalettin Çataklı dan Allah Razı olsun Biz ondan razıyız Allah da ondan Razı olsun. Tarım ve Orman bakanımız Sayın İbrahim Yumaklı’nın şahsında yeni görevinde milletimize ve devletimize başarılı görevlerde olmasını temenni ederiz.” İfadelerine yer verildi. Haber Merkezi

Editör: Virda Şahin