Zonguldak'ın Çaycuma İlçesi Muharremşah Köyü'nde gerçekleşen trajik olay, Türkiye genelinde büyük üzüntü ve tepkilere yol açtı. Jandarma Uzman Çavuş Muhammet D., izin alarak geldiği Çaycuma'da dini nikahlı eşi Yeliz Yolcuoğlu'nu ormanlık alanda silahla vurarak öldürdü. Olayın ardından Türkiye genelinde birçok kişi, sosyal medya platformları üzerinden tepkilerini dile getirdi.

33 yaşındaki Uzman Çavuş Muhammet D.'nin gerçekleştirdiği bu canice olay, özellikle kadın hakları ve şiddetle mücadele konusunda duyarlı olan insanları derinden üzdü. Sosyal medya üzerinde yapılan yorumlarda, olaya karşı büyük bir tepki ve dayanışma gösterildi.

Olayın bir diğer acı yönü ise beraber yaşayan çiftin geride 3 yaşında bir çocuk bırakmış olması. Toplum, bu gibi durumların tekrarlanmaması ve benzer trajedilere engel olunabilmesi için daha etkin önlemlerin alınması gerektiğini vurguluyor.

Sevilen esnaftan üzücü haber geldi, Mustafa Karaca hayatını kaybetti Sevilen esnaftan üzücü haber geldi, Mustafa Karaca hayatını kaybetti

Yapılan bazı yorumlar şu şekilde:

“Yazıklar olsun. Olan çocuğa oldu yine. Yaşattığını yaşamadan ölmezsin inşallah.”

“Of Allah bildiği gibi yapsın”

“Hem çocuğun hem de kadının suçu neydi Anlaşamıyorsanız Ayrılırsın Olur biter Öldürmek nedir”

“Ülke çok kötü hale geldi her gün kadın cinayetleri psikolojik bunalımda insanlar ne diyim herkes kaderini kendi seçti.”

“Çocuğu vurmamış iyi ki”

“Ulan bir de şerefli üniformayı giymiş ya yazıklar olsun!”

“İnsanlar “ayrılmayı” nasıl beceremiyor anlamıyorum. Hiçbir insan bir insana “ait” değildir. Herkesin hür bir iradesi ve karakteri vardır. Anlaşamadığı yerde gidebilir. Onun bedenine, canına kastetmek insanlık değil “canavarlıktır”

Haber: Fadime YILMAZ ELMA

Editör: Murat Barutçu