TEKNOFEST kapsamında Türksat tarafından 10-12 Eylül tarihleri arasında düzenlenen 4.Türksat Model Uydu yarışmasında Türkiye birincisi olan Grizu-263 Uzay Takımı, Vali Erdoğan Bektaş'ı ziyaret etti.

Yapılan ziyarette BEÜ Öğretim üyesi Prof. Dr. Bülent Ekmekçi ve Grizu-263 Uzay takımı elemanları hazır bulundu.

Ziyarette Grizu 263 Uzay takımı elde ettiği başarının ardından birincilik ödülünü Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş’a hediye etti.

Takım Kaptanı Mustafa Uysal yaptığı açıklamada, “2 yıldır Amerika’da dereceye girdik. Bu yılda Türkiye şampiyonu olduk. Hedeflerimiz devam ediyor. Takım olarak çok iyi çalışıyoruz. Hedeflere ulaşmak istiyoruz. Önümüzdeki yıl Zonguldak BEÜ’de uluslararası yer uydu istasyonu kuruluyor. Önümüzdeki yıl ilk uydu uzaya fırlatılacak” dedi.

BEÜ Öğretim üyesi Prof. Dr. Bülent Ekmekçi’de, “Üniversite öğrencilerimiz çok çalıştılar. Başardılar. Çalıştık kazandık bundan sonra da kazanmaya devam edeceğiz. Yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu.

Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş da, “Biz bu başarılı öğrencilerimize manevi destek verdik. Bülent Ecevit Üniversitesi arka arkaya iki yıl dereceye girdiler, sonra da Türkiye’de böyle riskli bir yarışmada birinci oldular. Şehrimiz için Üniversitemiz için arkadaşlarımız tebrik edilmesi gereken bir başarı elde ettiler. Kendileri dediler, herkes tatile gittiler, herkes hafta sonu pikniğe gittiler biz çalıştık dediler. Çok çalışmak önemli. Kendilerini tebrik ediyorum tüm gönlüm ile. Artık uydu çalışmalarını üniversitemizin ekibi güzel koordine ediyor. Giden öğrenciler ile gelen öğrencileri iyi koordine ediyorlar. Başarılarının devamını diliyorum” dedi. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi