KESK’e bağlı Büro Emekçileri Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Hayri Anıl Çetin yaptığı açıklamada, “Bugün yine ülkenin dört bir yanında, SGK’ lerin önündeyiz. Bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Çünkü bizler biliyoruz ki taşı delen suyun şiddeti değil, damlaların sürekliliğidir” dedi.

Çetin beraberinde, Tüm Bel Sen Şube Başkanı İsmail Sefertas, Tarım Orkam Sen Şube Başkanı Erkut Alacalı, BES şube yönetim kurulu üyeleri ve SGK çalışanlarının katıldığı etkinlikte yaptığı konuşmada, “

Değerli Basın Emekçileri, Ocak 2023’den geçerli, asgari ücrete yapılan yüzde 54,70'lik artış, EYT, kurumumuzdan hizmet alan milyonların yurtdışı borçlanması, askerlik borçlanması ve doğum borçlanması gibi iş ve işlemleri sebebi ile Aralık ayının sonunda SGK’ ler çok fazla insan ve iş yoğunluğuna maruz kalmıştır” diyerek şunları söyledi:

“Ülkemizde hepimizi derinden üzen 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremde, resmi rakamlara göre 50 binin üzerinde vatandaşımızı yitirdik. Buradan bir kez daha yitirdiğimiz canlarımıza Allahtan rahmet, yaralılarımıza acil şifa ve geride kalan ve çok zor şartlarda hayat mücadelesini verenlere geçmiş olsun dileklerimizi bir kez daha iletiyor, dayanışma çağrısı yapıyor ve sorumluların bir an önce adalet önünde hesap vermesini istiyoruz.  2 Mart 2023 gecesi açıklanan, EYT sebebi ile 3 Mart tarihinden itibaren SGK’ ler yine insan seli olmuştur.

Özellikle Büyükşehirlerde işe gidiş ve gelişlerde yolda geçen sürede hesaba katıldığında  ortaya çıkan Biz SGK Emekçilerinin trajedisi çok net görünmektedir. Bu Fazla mesai sadece hafta içi ile sınırlı değildir. Cumartesi ve Pazar günleri de SGK Emekçileri ailesinden, çocuklarından uzaktadır.

Biz sadaka değil, hakkımızı İstiyoruz. Başta siyasal iktidar olmak üzere, bağlı bulunduğumuz Bakanlığa ve Kurum Başkanlığına bir kez daha sesleniyoruz.

Artık bıçak kemikte, dayanacak gücümüz kalmadı. Hakkımız olan ve gasp edilen haklarımızı 1 saat içinde yapabileceğiz düzenleme ile yapmanız mümkün, bunu çok iyi biliyoruz. Ülkede yaşanan ekonomik kriz, seçim sürecinde uygulanan popülist politikalar SGK Emekçisine fazladan iş olarak dönmektedir. Nitelikli ve liyakatlı SGK Emekçisinin maaşları, sizin sayenizde asgari ücret ile eşitlenmiştir.

Artık dayanacak ne gücümüz ne de moralimiz kaldı. Eğer haklı ve meşru taleplerimizi duymazdan ve görmezden gelmeye devam ederseniz, üretimden gelen gücümüzü kullanmak seçeneğimiz önümüzdedir. Bugüne kadar yaptığımız birkaç saatlik iş bırakma ya da bir günlük iş bırakmanın ötesinde daha büyük eylemleri yapabilme pratiğine sahip olduğumuz bir gerçektir.  Biz emekçiler, kazanacağız” (Şaban YILMAZ)

Eski Başkan Muharrem Akdemir; “Saat kulesi benim projemdi” Eski Başkan Muharrem Akdemir; “Saat kulesi benim projemdi”

GMİS’ten 1 Mayıs çağrısı GMİS’ten 1 Mayıs çağrısı

İnağzı sakinleri tedirgin: Zarar vermek uğruna canlarını hiçe saydılar! İnağzı sakinleri tedirgin: Zarar vermek uğruna canlarını hiçe saydılar!

Emekliye bayram ikramiyesi zammı müjdesi Emekliye bayram ikramiyesi zammı müjdesi

Bartın’daki cinayet olayında kayınpeder ve gelini tutuklandı! Bartın’daki cinayet olayında kayınpeder ve gelini tutuklandı!

Editör: Murat Barutçu