Zonguldak'ın Gülüç ilçesindeki Belediye Başkanı Gökhan Mustafa Demirtaş hakkında, belediye çalışanı iki kadının sözlü ve fiziki taciz iddiasıyla şikayette bulunması sonrasında, İçişleri Bakanlığı soruşturma izni verdi. Başkan Demirtaş'ın, 2017 yılında belediyeye işe alınan N.Y. ile 2021 yılında işe başlayan D.K. adlı kadınlara yönelik taciz iddiaları, büyük bir dikkatle inceleniyor.

ŞİKAYETÇİ OLDULAR, UZAKLAŞTIRMA ÇIKARTTILAR

İki kadın, işe başladıktan kısa bir süre sonra başkanın sözlü ve fiziki tacizine maruz kaldıklarını ve aileleriyle, işten atılmakla tehdit edildiklerini ileri sürerek şikayetçi oldu. Taciz iddialarıyla birlikte, kadınlar yaklaşık 10 ay önce başkanı şikayet etmişler ve mobbinge maruz kalarak, görev yerlerinin sürekli değiştirildiğini iddia etmişlerdi. Psikolojik destek alan kadınlar, Başkan hakkında Karadeniz Ereğli Aile Mahkemesi'nden iki kez toplamda 5 ay uzaklaştırma kararı çıkarttı.

Sözcü Gazetesi’nde yer alan habere göre, İçişleri Bakanlığı'nın verdiği soruşturma izni sonrasında savcılık, şikayetçi iki kadının ve Başkan Demirtaş'ın ifadelerini aldı. Taciz iddialarına dair delil olarak kullanılan ses kaydı da dosyaya dahil edildi.

Kızlarımız, Zonguldak’ın gururu oldular Kızlarımız, Zonguldak’ın gururu oldular

“SEVGİLİN DE KOCAN DA BENİM”

D.K. adlı kadın, Başkan Demirtaş'ın kendisini sık sık odasına çağırdığını, dışarıda görüşmek istediğini belirtti. Başkanın kendisine, "İşin de benim, sevgilin de kocan da benim, sen sadece benimle ilgileneceksin" şeklinde sözler sarf ettiğini ve kendisine zorla sarıldığını, dudağından öptüğünü iddia etti. Başkan Demirtaş ise suçlamaları kabul etmedi, kadının kendisine husumet beslediğini söyledi ve olayın ardından kendisinin izne ayrılan D.K.'nın aynı eylemlere devam ettiğini iddia etti.

Soruşturma sürecinde, Başkan Demirtaş'ın savunması ve iddialara dair deliller titizlikle incelenerek adil bir kararın ortaya çıkması bekleniyor. /Haber Merkezi

Sen misin yaya geçidine park eden!.. Sen misin yaya geçidine park eden!..

Köprüyü çaldılar (!) Köprüyü çaldılar (!)

Yanmış ceset olayında şüpheliler adliyede Yanmış ceset olayında şüpheliler adliyede

Kavşakta takla attı! 1 ölü 1 yaralı! Kavşakta takla attı! 1 ölü 1 yaralı!

Zonguldak'ta cinayetin ardındaki şok iddialar! Her aşaması korkunç! Zonguldak'ta cinayetin ardındaki şok iddialar! Her aşaması korkunç!

Erdemir'de patlama! Erdemir'de patlama!

Editör: Murat Barutçu