Zonguldak’ı, Bölgesel Amatör Ligde temsil eden üç takımdan biri olan Kozlu Belediyespor, 2023-2024 futbol sezonuna katılmama kararı oldu. Ekonomik nedenlerden ötürü Başkan Ali Bektaş tarafından alınan karar kesinleşti. Yeşil-Beyazlı yönetim, bu hafta içinde Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Amatör İşler Kurulu’na başvuruda bulunacak.

2010 yılından bu yana yarı profesyonel lig olarak uygulanan Bölgesel Amatör Ligde farklı dönemlerde bir çok kez mücadele eden Kozlu Belediyespor, geçen sezon 5 yıl aradan sonra yükseldiği ve 5’inci sırada bitirdiği Bölgesel Amatör Lig serüvenine nokta koydu.

Kozlu Belediye Başkanı aynı zamanda Kulüp Başkanı Ali Bektaş’ın talimatları doğrultusunda, artan maliyetleri ve ekonomik krizi gerekçe gösteren Yeşil-Beyazlı kulüp, lige katılım bedelini yatırmasına rağmen 2023-2024 sezonuna katılmama kararı oldu. Şuan sözlü olarak yürürlüğe konulan çekilme kararı, bu hafta içinde TFF Amatör İşler Kurulu’na yapılacak başvuru üzerine resmiyete kavuşacak. Başvuru sonrası Amatör İşler Kurulu tarafından değerlendirilecek çekilme kararıyla birlikte Kozlu Belediyespor, 10'uncu gruptan çıkarılacak. Taraftarı şok eden kararla birlikte 68 yıllık geçmişe sahip kulüp, sessiz bir 2023-2024 sezonu geçirecek.

Kozlu Belediyespor’un ligden çekilmesiyle birlikte Zonguldak, 14 Ekim’de başlayacak 2023-2024 sezonunda, biri Ereğli Belediyespor, diğeri Alaplı Belediyespor olmak üzere iki takımla temsil edilecek.

SPOR SERVİSİ

Zonguldak Kömürspor’un 2. Lig’deki son maçını Kasap yönetecek Zonguldak Kömürspor’un 2. Lig’deki son maçını Kasap yönetecek

Editör: Hüseyin EKİNCİ