Bartın Emniyeti, dolandırılan vatandaşların ihbarı üzerine harekete geçti.

Mağdurun ifadesine göre, dolandırıcılar internet siteleri ve sosyal medya üzerinden düşük değerli ürün veya eşyaları ilana koyarak mağdurların kendileri ile iletişime geçmesini sağladı. Mağdurları ikna etmek için gerçek internet sitesi veya sosyal medya mecralarında bulunan gerçek ürün veya eşya satıcıları ile irtibat kurarak bunların videolarını satıcıdan temin ettikten sonra bu videolara kendi seslerini montajlayarak mağdurlara gönderdi. Bu yöntem ile mağdurları ikna eden dolandırıcılar siparişi verilen ürün veya eşyaları göndermeyerek dolandırıcılık eylemini gerçekleştirdi.

Dolandırıcılık eylemini gerçekleştiren 4 şüpheli şahsın İzmir ve 1 şüpheli şahsın Bursa ilinde bulunduğu tespit edildi. 5 şüpheli şahıs, 20 Temmuz 2023 günü saat 06.00 sıralarında belirtilen illerdeki adreslere yapılan eş zamanlı operasyon ile yakalanarak ilimize getirildi. Şüpheli şahısların yakalandığı ikametlerde yapılan aramalarda; çok sayıda muhtelif banka kartlarına, cep telefonlarına ve dolandırıcılıktan elde edildiği değerlendirilen toplam 11.400 TL paraya el konuldu.

Adliyeye çıkarılan 5 şüpheliden biri savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı, Mahkemeye sevk edilen 4 şüpheli tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

nitelikli-dolandiricilar-yakal_1689965282_lQtAm9

İNTERNET DOLANDIRICILIĞINA KARŞI DİKKAT!

İnternet dolandırıcılığı, son yıllarda Türkiye'de hızla yaygınlaşan bir suç türüdür. Dolandırıcılar, internet üzerinden çok çeşitli yöntemler kullanarak vatandaşları kandırır ve maddi zarara uğratır.

Bakın uyuşturucu neresinden çıktı!.. Bakın uyuşturucu neresinden çıktı!..

İnternet dolandırıcılığına karşı dikkatli olmak için bazı önemli noktalar şunlardır:

· İnternet üzerinden alışveriş yaparken, sadece güvenilir sitelerden alışveriş yapın.

· Alışveriş yaparken, kredi kartı bilgilerinizi asla paylaşmayın.

· Aldığınız ürünlere mutlaka garanti belgesi alın.

· İnternet üzerinden gelen e-postaları dikkatli bir şekilde inceleyin.

· E-postalarda bulunan bağlantılara tıklamayın.

· E-postalarda bulunan şifrelerinizi asla paylaşmayın.

(Haber Merkezi)

Editör: Murat Barutçu