Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, E-İmar uygulamasının detaylarını paylaştı. Fırıncıoğlu, şunları söyledi:

"Çağdaş yaşamın gerektirdiği ulaşabilme ve ulaşılabilme hedefleriyle bütünleştirdiğimiz üretken belediyecilik anlayışına yeni bir halka ekledik. E-İmar uygulaması ile birlikte vatandaşlarımız, imar durumunu öğrenmek için artık belediyemize gelmek zorunda kalmayacak. Tek tıkla, bartin.bel.tr web sitemiz üzerinden güncel imar planlarına, parsellerin plan fonksiyonlarına, kadastral yola terklere, parsellerin kat adedine, çekme mesafelerine, TAKS, KAKS değerlerine ve yapı cinsine kadar tüm bilgilere erişebilecekler."

Fırıncıoğlu, E-İmar uygulamasının halka daha hızlı hizmet sunmanın yanı sıra, şeffaflığı da artıracağını vurguladı.

"Bu uygulama ile birlikte imar planları ile ilgili tüm bilgiler şeffaf bir şekilde kamuoyuna açık hale gelmiş olacak. Vatandaşlarımız, imar planları hakkında daha bilinçli ve doğru bilgi sahibi olabilecekler."

E-İmar uygulamasından elde edilecek olan verilerin sadece bilgi amaçlı olduğunu ve herhangi bir yasal hükümlülüğü bulunmadığını da hatırlatan Fırıncıoğlu, uygulamanın hayırlı uğurlu olmasını diledi ve emeği geçenlere teşekkür etti.

E-İmar Uygulamasının Avantajları:

7/24 erişim imkanı

Hızlı ve kolay bilgi alma

Bir yıl aradan sonra görüntülendi Bir yıl aradan sonra görüntülendi

Şeffaflık ve artan bilinç

Zamandan ve paradan tasarruf

Daha iyi şehir planlama

E Imar Bartın (1)

E Imar Bartın (2)

E Imar Bartın (3)

Kaynak: Haber Merkezi