Ülkenin geldiği nokta! Poşet stokçuluğu! Ülkenin geldiği nokta! Poşet stokçuluğu!

Ticaret Bakanlığı, ikinci el araç piyasasındaki durumu değerlendirdi ve Ağustos-Eylül aylarına kadar oluşan köpüğün kalkmaya başlayacağını açıkladı.

Ticaret Bakanlığı, ikinci el araç piyasasına yönelik açıklamalar yaptı. Bakanlık, sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada, ikinci el araç piyasasında oluşan köpüğün Ağustos-Eylül aylarına kadar kalkmaya başlayacağı ve vatandaşları mağdur edenlere karşı yasal yaptırımlar devreye alınacağı belirtildi. Ayrıca, ilave başka tedbirler ve düzenlemelerin hayata geçirileceği ifade edildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Sayın Bakanımız Prof. Dr. Ömer Bolat Bey’in talimatları doğrultusunda otomotiv sektörü konusunda çalışmalara başladık. Sektör temsilcilerinin önerilerini dikkate alarak yapılan istişareler sonucunda Ağustos-Eylül aylarına kadar otomotiv piyasasındaki köpüğün kalkmaya başlayacağı sonucuna varıldı. Yapılan düzenlemelerle, internet siteleri ilanları, galerilerin sıfır ve ikinci el araçlardaki çalışmaları ve şahsi ilanların içeriğiyle ilgili düzenlemeler uygulamaya konuldu. Bu düzenlemelerle, stokçuluğa ciddi darbe indirildi ve araç satışlarında oto pazara yönelme görüldü.

Nurettin Çakır: "Yorucu olsa da çalışmamız gerekiyor" Nurettin Çakır: "Yorucu olsa da çalışmamız gerekiyor"

Karanfil, veteriner hekimlerin sorunlarını dile getirdi Karanfil, veteriner hekimlerin sorunlarını dile getirdi

Vatandaşlarımızın fiyatların düşüşe geçeceği beklentisi ağırlık kazandı. Bu süreçte ikinci el araç alım satımında yavaşlama olduğu görüldü. Düzenlemelerimiz, galerilerde sıfır otomobillere ulaşım sorununu da ortadan kaldırdı. Ancak, halen yüksek kar alışkanlıklarını terk etmeyen bazı oto satıcıları sebebiyle fiyatlar normalleşmeleri bir süreç içinde gerçekleşmektedir.

Vatandaşlarımızdan beklentimiz, yasadışı yollara tevessül eden oto satıcılarına karşı dikkatli olmaları ve Bakanlığımızın ilgili birimlerine bildirmeleridir. Piyasayı kışkırtan kişilere alan açmamaları önemlidir. Kurallara riayet edildiğinde ve fırsatçılara prim verilmediğinde sorunlar çözüme kavuşacaktır. Ticaret Bakanlığı olarak otomotiv sektörü ve diğer tüm ticari alanlarda piyasa bozucu faaliyetleri dikkatle takip etmeye devam edeceğiz. Vatandaşlarımızın mağdur edenlere karşı yasal yaptırımlar devreye alınacak ve ilave başka tedbirler hemen hayata geçirilecektir." İHA

Bartın’da gece harekatı Bartın’da gece harekatı

2 yaşındaki çocuğa dolmuş çarptı! 2 yaşındaki çocuğa dolmuş çarptı!

Editör: Virda Şahin