Eylem Ertuğrul, şehir hastanelerinin satışını gündeme taşıdı Eylem Ertuğrul, şehir hastanelerinin satışını gündeme taşıdı

Arkadaşını silahla kovalayan 15 yaşındaki çocuk yakalandı Arkadaşını silahla kovalayan 15 yaşındaki çocuk yakalandı

İçişleri Bakanlığı, 2024 yılı sonuna kadar ehliyetini yenilemeyen sürücülere uygulanacak cezayı duyurdu. Buna göre, 31 Aralık 2024'e kadar ehliyetini yenilemeyenlere 4 bin 64 lira ceza verileceği açıklandı.
Yeni ehliyet sistemine geçiş nedeniyle eski tip sürücü belgelerinin son kullanma tarihine kadar yenilenmesi gerekiyor. Öncelikle Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün internet sitesi olan nvi.gov.tr veya ALO 199 hattı üzerinden randevu alınması gerekiyor. Randevu alındıktan sonra gerekli belgeler hazırlanarak randevu yerine teslim edilmelidir.
Ehliyet yenileme ücreti her yıl değişiklik göstermektedir. Şu an için eski tip sürücü belgesine sahip kişilerin yeni ehliyete geçmek için ödemesi gereken harç ücreti 15 TL'dir. 
Sürücülerin belirtilen tarih olan 31 Aralık 2024'e kadar ehliyetlerini yenilemeleri ve gerekli işlemleri zamanında gerçekleştirmeleri önemlidir. Aksi halde belirlenen cezai işlemle karşılaşabilirler. Haber Merkezi

Editör: Virda Şahin