1 Mayıs bitti, geriye Zonguldak’tan bu fotoğraflar kaldı… 1 Mayıs bitti, geriye Zonguldak’tan bu fotoğraflar kaldı…

Başvurusunu yaptı! “Kozlu’ya vefa borcum var” Başvurusunu yaptı! “Kozlu’ya vefa borcum var”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Batman ve Zonguldak'ta meydana gelen sel felaketi sonrasında yardım açıklamasında bulundu.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Batman ve Zonguldak illerini etkileyen sel felaketi sonrasında sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı duyuru ile yardım çalışmalarına dair önemli bilgiler paylaştı. Göktaş, afetten etkilenen hanelere yönelik olarak yapılan destek ödemelerini açıkladı.
Bakan Göktaş'ın sosyal medya paylaşımında, Batman'da 1.188 hane için toplamda 5 milyon 940 bin TL, Zonguldak merkezde 100 hane için 500.000 TL ve Zonguldak Ereğli'de 311 hane için 1 milyon 555 bin TL olmak üzere toplamda 7 Milyon 995 Bin TL kaynak ayrıldığını belirtti. Yardımın, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla hane başı 5.000 TL olarak dağıtılacağını ifade etti.
Paylaşımında duygu dolu ifadelerle afetten etkilenen vatandaşlara destek mesajları veren Bakan Göktaş, "Yaralarımızı birlikte sarıyor, çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz." ifadelerine yer verdi.
Paylaşımda şu ifadeler yer aldı:
"Batman ve Zonguldak’ta yaşanan sel felaketinden etkilenen hanelerimizin yanındayız. Bu kapsamda, Bakanlık olarak afetten etkilenen vatandaşlarımız için hane başı 5.000 TL olmak üzere Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımıza, Batman'da 1.188 hane için toplamda 5 milyon 940 bin TL. Zonguldak merkezde 100 hane için toplamda 500.000 TL. Zonguldak Ereğli'de 311 hane için toplamda 1 milyon 555 bin TL kaynak aktardık. İki ilimiz için ayırdığımız toplam kaynak 7 Milyon 995 Bin TL’dir. Yaralarımızı birlikte sarıyor, çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz."
Haber Merkezi

Editör: Virda Şahin