Zonguldak Belediye Başkan Vekili Bünyamin Babaiban, 15 Ağustos tarihi itibariyle revizyon planlarının askıdan kaldırıldığını ifade söyledi. Komisyonda yer alan ekip arkadaşları ile birlikte şeffaf ve hassas çalıştıklarını söyleyen Babaiban, Ekip olarak çok şeffaf ve hassas çalıştık. Komisyonda CHP gurubundan arkadaşlarımızda var. Kentin yüzde 74 imarsız bir kentten konuşuyoruz. Herkes çok özverili çalıştı" dedi.

Askıdan kaldırılan imar revizyon itirazları ile ilgili olarak konuşan Babaiban, Plan hala üzerine oturmadığı için şöyle bir sıkıntı var. Bir ada üzerinde bir yol açlık koyduğumuz zaman taşınmazlara deniyor. Yani benim taşınmazlarımın üzerinden geçiyor.  Bununla ilgili vatandaşlarımız eğer bu yolun kaldırılmasını hareket ederse biz de komisyon olarak vatandaşlarımızın taleplerini karşılama taraftarıyız. Ama ne olacak tabii ki biz ondan sonraki süreçte de yine plan noktalarında önemle belirtmiş olduğumuz  çalışmaların yapılacağı  konut yoğunlaşmasının oluşacağı veya konutların yapılacağı alanlarda uygulama zorunluluğu getirdik. Ondan sonraki süreçte vatandaşlarımız  ne zaman burada bir konuya ulaşmasına giderlerse burada bir uygulama yaparak tekrar arazilerini imarlı hale getirip arazide konut yapacaklar. Sürecin birinci adımı bitti. Askılar, itirazlar geldi. Şimdi itirazlar meclis toplantısında gündeme alınacak ve komisyona havale edilecek. Komisyondaki arkadaşlarımızla beraber ve imar müdürlüğümüzle beraber bir çalışma yapacağız  ve   planımız hayata geçmiş olacak. İnşallah bir aksilik olmazsa yıl sonuna kadar  tamamlamış olur. 2024 yılının Ocak ayında  artık daha yaşanabilir. Vatandaşımızın  belirli imkanlar içerisinde elde ettiği taşınmazlık, bu bölüm taşınmazlık imarı var diyebileceği, yarın yıkıp yeni bir konut yapabileceği veya konutunu onarabileceği alan oluşturacağız.  Bizler Belediye Başkanımız ve ekibimizle berbaer sorunları büyüktü ufaktı diye ayırmadan her sorunu  meclise getirerek tamamını buraya koyarak çözüm bulmaya çalıştık. Hiçbir sorunu  önceki yıllarda olduğu gibi halının altına süpürmeden çözmeye çalışıyoruz" şeklinde konuştu. (Haber: Sertaç ÖZDEMİR)

Gizem öldürüldü mü? Suç dosyası kabarık! Fuhuş, tehdit, şantaj… Gizem öldürüldü mü? Suç dosyası kabarık! Fuhuş, tehdit, şantaj…

Doğa ile bütünleşmek için bir araya geldiler Doğa ile bütünleşmek için bir araya geldiler

Cansız bedeni kıyıya vurdu Cansız bedeni kıyıya vurdu

Genç kadın balkondan düştü! Genç kadın balkondan düştü!

Kayınova: Maaş ödemekte zorlanıyor musunuz? Kayınova: Maaş ödemekte zorlanıyor musunuz?

Felaketin 24. Yılı Felaketin 24. Yılı

Editör: Murat Barutçu