Faciaya ramak kala! Hasta taşıyan ambulans alevlere teslim oldu Faciaya ramak kala! Hasta taşıyan ambulans alevlere teslim oldu

Araçlarına usulsüz şekilde siren ve çakar taktıranlara yönelik yeni cezalar geliyor. İçişleri Bakanlığı, trafik cezasını artırmayı ve bu cezayı 4.064 lira olarak belirlemeyi hedefliyor. Ayrıca, trafik kontrollerine daha fazla önem verilecek ve kurallara uymayan araçlar trafikten men edilecek.

İçişleri Bakanlığı, yetkisiz bir şekilde araçlarına çakar ve siren takanlara karşı yeni bir mücadele başlatıyor. Cezaların artırılmasıyla birlikte, trafikten men edilme uygulaması da hayata geçirilecek.

Sözcü'den Saygı Öztürk'ün haberine göre, önce bin 823 lira olan trafik cezası, 4.064 lira olarak güncellenecek ve bu durum araç sahiplerini caydırmayı amaçlıyor.

Ayrıca, usulsüz biçimde siren ve çakar taktıranların yakalanmaları durumunda, bu cihazları söktürmemeleri halinde araçları trafikten men edilecek. Bu, kurallara uymayanların ciddi sonuçlarla karşılaşabileceği anlamına geliyor.

Yetkililer, özellikle zengin kişilerden organize suç örgütü liderlerine kadar birçok kişinin bu tür cihazları araçlarına taktığını belirterek, trafik cezalarının ödenerek bu uygulamalara devam edildiğini ifade ediyor. Bu nedenle, kurallara uymayanların araçları trafikten men edilecek ve cezaları ilerleyen dönemlerde daha da artırılacak. /Haber Merkezi

Kafes operasyonunda gözaltına alınan 8 şüpheli adliyede Kafes operasyonunda gözaltına alınan 8 şüpheli adliyede

Editör: Murat Barutçu