Bartın'ın Amasra ilçesinde Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) ait müessesede meydana gelen grizu patlaması sonucu 43 madencinin hayatını kaybetmesi üzerine, Aziz Köse'nin ailesi TTK aleyhine maddi ve manevi tazminat talebiyle dava açmıştı. Bu dava kapsamında bilirkişi heyeti tarafından hazırlanan rapor, TTK'yı faciada yüzde 100 kusurlu buldu.

Raporda, madendeki havalandırma sorununa dikkat çekilmiş ve havalandırma sisteminin yetersiz olduğu belirtilmiştir. Havalandırma eksikliklerinin, metan birikmelerine ve diğer güvenlik sorunlarına yol açtığına dikkat çekildi. Ayrıca, denetimler sonucunda yapılan tavsiyelere rağmen işletmeye yaptırım uygulanmadığı ve gerekli personelin sağlanmasında etkin çözümlerin üretilemediği ifade edildi.

Bilirkişi heyeti, bu tespitlerin ışığında TTK Genel Müdürlüğü'nün kazanın meydana gelmesinde yüzde 100 kusurlu olduğu sonucuna vardı.

Bu dava ve bilirkişi raporu, Amasra maden faciasının ciddiyetini ve sorumluluklarını ortaya koymaktadır. Ayrıca, TTK Genel Müdürü Muharrem Kiraz'ın faciaya ilişkin "ihmali olmadığını savunan" açıklamaları ile karar alınarak TTK Genel Müdürlüğü'ne atanmasının tartışmalara neden olduğu görüldü. (Haber: Fadime YILMAZ ELMA)

Başarıdan başarıya Başarıdan başarıya

Çaycuma’da gergin anlar! Son anda kurtarıldı Çaycuma’da gergin anlar! Son anda kurtarıldı

Zonguldak’ta korkunç cinayet! Öpmeye kalktı, sonrası ölüm… Zonguldak’ta korkunç cinayet! Öpmeye kalktı, sonrası ölüm…

Zonguldaklı genç kızın acı ölümü! Zonguldaklı genç kızın acı ölümü!

Hazır mısın Zonguldak? Posbıyık’ın sürprizi var Hazır mısın Zonguldak? Posbıyık’ın sürprizi var

Adım adım Fevkani yıkımına… “Polisi, esnafın karşısına dikmem!” Adım adım Fevkani yıkımına… “Polisi, esnafın karşısına dikmem!”

Vali açıkladı: Zonguldak hızla gelişecek! Vali açıkladı: Zonguldak hızla gelişecek!

Cezaevi görüşüne giden ailenin aracı takla attı Cezaevi görüşüne giden ailenin aracı takla attı

Babasıyla tartıştı, kendini bıçakladı! Babasıyla tartıştı, kendini bıçakladı!

Editör: Murat Barutçu