Yolcu otobüsü şoförüyle, yolcu tartıştı! Şoför yaşamını yitirdi! Yolcu otobüsü şoförüyle, yolcu tartıştı! Şoför yaşamını yitirdi!

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, eşi Ceyda Alan, Kent konseyi Başkanı Mustafa Bilge ve beraberindekiler ile birlikte eski belediye sinemasında incelemelerde bulundu.

ŞUBAT SONUNDA AÇACAĞIZ

Çok amaçlı salonda yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, "Evet arkadaşlar yaklaşık 13 yıldır. Kapalı duruyor belediye sinemamız. Yani Zonguldak'ta yediden yetmişe herkese sorsanız belki de hepimizin seyrettiği yer burası. Herkes için manevi anlamda değeri var. Buranın restorasyonuna başladık. İnşallah Şubat sonuna yetiştirip çok amaçlı bir salonumuz olacak. Sinemamızda olacak. İnşallah devlet tiyatrolarını da getireceğiz. Zonguldak'taki tiyatro gruplarımız. Bizim başka düşündüğümüz hayal şeyler de var. İnşallah meclis toplantılarımızı burada yapacağız. Bazen yeri gelecek, nikah kıyacağız. Gençlerimiz müsamerelerini yapacaklar. Kongreler yapacağız, şehir dışından bir misafirimiz geldiği zaman inşallah burada ağırlayacağız. Konum olarak çarşının tam kalbinde. Gerçekten Hem doğa yani yeşil burada, deniz burada. Yapı da zaten koruma altında bir eser. İnşallah bunu güzelleştirmeye çalışıyoruz. Dediğim gibi şubat sonuna kadar da inşallah bitiririz. Seçim öncesi vatandaşlarımızın hizmetine sunarız. Eminim ki herkes burayı da bekliyordur. Çünkü dediğim gibi şuradan yoldan geçen üç kişiye soralım. Zonguldaklıyım diyen insanların 99 ilk sinema tecrübesini burada yaşamıştır. Ve çok kıymetlidir hepimiz için. İnşallah başaracağız bunu da.

ÇOK AMAÇLI SALON OLACAK

 Bununla ilgili biraz şöyle hani belediye olarak biz seçeceğiz. Yani  atıyorum Şu anki Sinema İşletmecileri gibi olmayacak. Çocuklarımıza, yetişkinlerimize akşamları  öyle bir kafamıza tasarladık ama  şehrin paydaşlarıyla konuşacağız, danışacağız. Biz sadece şu an gönlümüzden geçenleri sizlerle paylaşıyoruz. Cumartesi pazar günleri böyle güzel havalarda yavrularımız çocuklarımızla aynı. Bizler nasıl küçükken ilk sinemayı burada seyrettiysek ilk sinema tecrübesini burada yaşasınlar istiyoruz. Akşamları tiyatro gösterileri olur, yetişkinler için sinema gösterimleri olur. Bazı günler okullarımız yaparlar. Oyunlarını sergilerler. Gün içinde bazen kongreler yaparız. Meclis toplantıları yaparız, nikah kıyarız Çok amaçlı bir salonumuz olacak inşallah" şeklinde konuştu.

Alan resmen açıkladı

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, aday açıklama tarihinin 15 Ocak olduğunu söyledi.

Trafik ekiplerinden park yasağı cezası Trafik ekiplerinden park yasağı cezası

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan eşi Ceyda Alan ile birlikte sahilde dolaşarak vatandaşlarla sohbet etti.

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan eşi Ceyda Alan ile birlikte güzel havayı fırsat bilerek sahile indi vatandaşlarla sohbet etti. Adaylık açıklaması hakkında değerlendirme yapan Başkan Alan, "15 Ocak'ta  Pazartesi günü Ankara'da açıklanacak. Malum biliyorsunuz Cumhurbaşkanımızın takdiriyle 28 yakın ilimiz pazar günü açıklanacak. Başta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayımız olmak üzere biz Zonguldak olarak da inşallah Pazartesi günü, ayın 15' inde açıklanacak. İnşallah hayırlı uğurlu olur. Hem Zonguldak'ımıza hem de ülkemize" dedi.

MÜJDELİ HABERLER VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Cumhurbaşkanımızın dediği gibi müjdeli haberler veeye devam edeceklerini ifade eden Alan, "Biz her şeyimizle hazırız. Projelerimiz hazır. Adaylık sürecinden sonra inşallah bunları vatandaşlarımızla, sizlerin vasıtasıyla paylaşacağız. Zonguldak müjdelerin şenliği olacak demişti Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi  inşallah  müjdeli haberler vermeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu. (Sertaç Özdemir)

Editör: Virda Şahin