Zonguldak’ın Ereğli ilçesine bağlı Gülüç Belediyesi’nin AK Partili Belediye Başkanı Gökhan Mustafa Demirtaş, partisinden istifa ettiğini, görevine bağımsız olarak devam edeceğini açıkladı.

Gülüç Belediyesi çalışanı iki kadın, sözlü ve fiziki taciz iddiasıyla Belediye Başkanı Gökhan Mustafa Demirtaş hakkında şikayette bulunmuştu. Taciz iddialarının ardından bakanlık konu ile ilgili soruşturma izni vermişti.

Hakkında ortaya atılan iddiaların ardından Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Mustafa Demirtaş, partisinden istifa ettiğini yaptığı basın açıklaması ile duyurdu.

“SİZLER DE GURUR DUYUYORSUNUZ”

Mustafa Demirtaş açıklamasına, “2014 ve 2019 yıllarında yapılan seçimlerde sizler beni destekleyerek iki kez Belediye Başkanlığı görevine getirdiniz. Görev yaptığım 10 yıllık süreç içerisinde yaptığım hizmetleri burada anlatmayacağım. Zaten siz yaptığımız hizmetleri görüyorsunuz.” diyerek başladı.

Gülüç’ü son 10 yılda Batı Karadeniz’in parlayan yıldızı haline getirdiklerini ifade eden Demirtaş, “Sosyal, kültürel, eğitim ve spor alanlarında sizlerle birlikte birçok etkinlik yaptık. Acı günümüzde mutlu günümüzde hep birlikte olduk. Ben sizleri hiçbir zaman yalnız bırakmamak için elimden gelen çabayı gösterdim. En küçük çocuğundan en yaşlımıza kadar kapım ardına kadar sizlere açık oldu. Sizlerin ne talebi olduysa gücümüzün yettiği ve elde olan imkanlar dâhilinde çözdük, çözmeye çalıştık. Bu süreçte Gülüç’e 10’larca eser kazandırdım. Bu eserlerimle ben nasıl gurur duyuyorsam biliyorum ki sizlerde gurur duyuyorsunuz.” Şeklinde konuştu.

“MİLLETİMİZİN OYLARI DA EN İYİ HAKEMDİR”

Gülüç ile ilgili yaptığı çalışmalar hakkında da konuşan Demirtaş, “Benim en büyük gururum ise mahkeme yoluyla kapatılmak istenen Gülüç’ümüzün mahalle olmasının önüne geçmek oldu. Aylarca ve hatta yıllarca Ankara’ya giderek ilgili makamlarla çalışma yaparak Gülüç Belediyesi’nin kapanmamasını sağladık. Ancak ne var ki; bizler Gülüç’ümüzün sorunlarını çözmek, gelişmesi ve büyümesini sağlamak, beldemizi daha yaşanabilir bir şehir haline getirmek için sizlerle birlikte canla başla çalışırken, kamuoyuna da yansıdığı üzere bir takım iddialarla kendimi tam bir kumpasın içerisinde buldum. Maalesef yerel siyasette makam ve ikbal peşinde koşan bazıları bu kumpasa çanak tutup bizi yıpratmaya çalıştılar. Şunu unutmasınlar ki; belden aşağı siyasetin bu güne kadar hiç kimseye getirisi olmamıştır, bundan sonrada olmayacaktır. Ben siz değerli Gülüç halkıma sonsuz güveniyorum. Gülüç halkı beni bu güne kadar hiç yalnız bırakmadı. Bu kumpasa en güzel cevabı da Gülüç halkımız verecek ve bu oyunu bozacaktır. Sandık en iyi tartı ve milletimizin oyları da en iyi hakemdir.” dedi.

İSTİFASINI DUYURDU

Açıklamasının devamında istifası ile ilgili konuşan Demirtaş, “Bu vesileyle gördüğüm lüzum üzerine Adalet ve Kalkınma Partisi’nden istifa ediyorum. Belediye Başkanlığı görevime bağımsız olarak devam edeceğim. 2024 yılı Mart ayında yapılacak seçimlerde Gülüç Belediye Başkanlığı’na bir kez daha aday olduğumu buradan açıklıyorum. Bu güne kadar her kararı Gülüç halkımızın görüşleri doğrultusunda aldım, bundan sonrada halkımızın istekleri doğrultusunda yoluma devam edeceğim.  Siz değerli Gülüç halkı ile yapacağım görüşmeler neticesinde seçimlere hangi partiden gireceğime karar vereceğim.” dedi.

‘KUMPAS’ DEDİ!

Demirtaş son olarak yaşanılan olaylara ‘Kumpas’ benzetmesi yaparak, “Sözlerime son verirken yaşanan bu kumpas olayı sürecinde yanımda dimdik duran Başta Eşim Işıl Demirtaş olmak üzere, çocuklarıma, aileme, belediye meclis üyelerime, muhtarlarıma, belediye personelime ve en önemlisi siz değerli Gülüç halkıma sonsuz teşekkür ediyorum.” dedi.

Kdz.Ereğli'de feci kaza! 1 ağır yaralı Kdz.Ereğli'de feci kaza! 1 ağır yaralı

Haber: Fadime YILMAZ ELMA

401804012_1075892283583497_2113564464466267995_n.mp4_snapshot_00.03.463

Editör: Murat Barutçu