Son seçimlere bakıldığında AK Parti’nin 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde düşüşte olması halkın ekonomik nedenlerle patlaması olarak yorumlandı. Zonguldak’ı da AK Parti’den alan CHP ülke genelinde kazandığı iller ve oy oranında yükseliş yaşadı.

Seçimlerin sona ermesinin ardından Zonguldaklı vatandaşlar, sokaklara inerek saatlerce kutlama yaptılar. Sosyal medyada da ses getiren iller arasında Zonguldak da yer aldı. Bazı vatandaşlar, yapılan onca yatırıma rağmen kentin CHP’ye geçmesini, “Tencere kaynamıyorsa, yolda sizin olsun, köprü de.” şeklinde yorumlayarak, faturayı hükümetle birlikte Ömer Selim Alan’a kesti. Diğer taraftar bazı vatandaşlar ise Ömer Selim Alan’ın adaylığının yanlış olduğunu ve yanlış tercihler nedeniyle seçimin kaybedildi yönünde ifadeler kullandılar.

Kent merkezinde günün en çok konuşulan konuları arasında yer alan Ömer Selim Alan’ın seçimi kaybetmesinin diğer nedeni ise, “Halkla kopuk ilişkiler” olarak nitelendirildi. Bazı taksici esnafı, “Seçim çalışması sırasında oy istemeye geldiğinde dahi yüzümüze doğru düzgün bakmadı. Bir şey sorduğumuzda size mi hesap vereceğiz?” şeklinde ifadeler kullandılar.

1 Mayıs kutlamalarında bomba alarmı! 1 Mayıs kutlamalarında bomba alarmı!

Öte yandan, Türkiye’de yaşanan bu köklü değişimde vatandaşların en çok kullandığı söylem “Emekliyi yok sayarsanız, siz de yok olursunuz.” oldu. Bazı vatandaşlar memura verilen zamların gereksiz olduğunu, o zamların bir kısmının emekliye verilmesi gerektiğini dile getirdiler. Bazı AK Partili vatandaşların da dün Ömer Selim Alan’a oy verdiği bilinirken bugün “Aday çok yanlıştı. Bile bile ölüme gitti AK Parti Zonguldak’ta. Özcan Ulupınar diye boşuna ısrar etmedik.” Şeklindeki ifadeleri dikkat çekti.

Ayrıca yine AK Partili vatandaşların, “Ömer Selim Alan’ın yüzünü dahi görmek istemiyoruz. Sokağa nasıl çıkacak? Sırf egoları yüzünden Zonguldak’ın kaderiyle oynandı. Reis bunca yatırım yapmışken bir insan nasıl seçim kaybettirir hepimiz gördük.” şeklindeki ifadeleri şok etti.

Muhabir: Fadime Yılmaz Elma