Son dönemde Türkiye'de AIDS ve HPV vakalarında artış iddiaları sosyal medyada yayıldı ve kamuoyunda endişe uyandırdı. Ancak yetkililer tarafından yapılan açıklamalar bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını ortaya koydu. Karabük İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Karabük Üniversitesi'nde yaşanan bir vakaya dair sosyal medyada çıkan iddiaların asılsız olduğu belirtildi. Benzer şekilde, Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü ise henüz konuyla ilgili bir açıklama yapmamıştır.

Alkan-Şıhanlıoğlu ailelerinin mutlu günü Alkan-Şıhanlıoğlu ailelerinin mutlu günü

Öte yandan, Türkiye genelinde AIDS ve HPV vakalarında bir artış yaşandığına dair resmi veriler bulunmamaktadır. Ancak uzmanlar, son 10 yılda Türkiye'de AIDS'e yakalananların sayısının 10 kat arttığını belirtmektedirler. Türkiye'de HİV virüsü taşıyan kişi sayısının ise 40 bine yaklaştığı bilinmektedir.

Yaşanan bu olayların ardından Zonguldak’ta da HIV ve HPV artışının olup olmadığı merak konusu oldu. Bu hastalıkla ilgili bilgi verilmesi konusunda yasak bulunurken, iddiaya göre bazı öğrencilerde bu virüsün bulunduğu ve tedavi sürecinin devam ettiği öğrenildi. Ancak Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü’nden konu ile ilgili henüz açıklama yapılmadı. Aids olduğu iddia edilen bir şahsın ise yaşının henüz küçük olduğu öne sürüldü.

Muhabir: Fadime YILMAZ ELMA