Zonguldak’ta, ufak yaştan bu yana merak sardıkları futbol hakemliğinde başarılı bir şekilde ilerleyen iki kardeş hakem Yunus Emre Yüksel ile Emir Yüksel, kentte en üst seviye yerel lig olan Süper Amatör Lig’de orta ve yardımcı hakem olarak ilk defa görev alacak.

Güvenlikgücüspor’daki futbolculuk geçmişinin ardından 2018 yılında İl Hakem Kurulu’nun açtığı hakemlik kursunu başarıyla tamamlayan 24 yaşındaki ağabey Yunus Emre Yüksel, aday ve il hakemliği deneyimlerinin ardından Ocak ayında Merkez Hakem Kurulu tarafından “bölgesel hakem kokartı”na layık görülerek bölgesel yardımcı hakemliğine yükseldi. Bu terfiyle birlikte Yüksel, Zonguldak’ı il dışında oynanan Bölgesel Amatör Lig maçlarında temsil etmeye başladı.

Eyy vekiller! Bu Zonguldak Kömürspor, Zonguldak’ın takımı değil mi? Eyy vekiller! Bu Zonguldak Kömürspor, Zonguldak’ın takımı değil mi?

Ağabeyinin hakemlikteki başarısı üzerine 17 yaşındaki Emir Yüksel de hakemliğe merak sardı. 2023 yılında Zonguldak İl Hakem Kurulu tarafından açılan aday hakem kursunu başarıyla tamamlayan kardeş Yüksel, ilk etapta alt yaş gruplarında görev alıp tecrübe kazandıktan sonra Birinci Amatör Küme müsabakalarına yardımcı hakem olarak çıkmaya başladı. Henüz yeni olmasına rağmen kenar çizgide görev aldığı her maç üzerine koyan genç hakem, İl Hakem Kurulu’nun dikkatinden kaçmadı. Hızlı aşama kaydeden kardeş Yüksel, Hakem Atama Departmanlığı tarafından son dönemde üst düzey lig maçlarına atanmaya başlandı.

BU HAFTA İLKLERİ YAŞAYACAKLAR

Hakemlikte daha üst kategorileri hedef koyan abi-kardeş iki hakem, Süper Amatör Ligin 18’inci haftasında, 2 Mart Cumartesi günü düşme potasındaki İhsaniyespor ile orta sıralarda yer alan Çaycumaspor arasında oynanacak karşılaşmada görev alacak. Bölgesel yardımcı hakem kokartına sahip ağabey Yunus Emre Yüksel, Kozlu İlçe Sahası’nda saat 14.00’te başlayacak müsabakada orta hakem olarak düdük çalacak. Kardeş Yüksel de, aynı müsabakada ikinci yardımcı hakem sorumluluğuyla kenar çizgide ağabeyine yardımcı olacak. Yüksel kardeşler, bu maçla birlikte hem aynı anda, hem de orta ve yardımcı hakem olarak ilk kez Süper Amatör Ligde görev alacak. Yunus Emre Yüksel'in Süper Amatör Ligde daha önce çok sayıda maçta yardımcı hakemlik deneyimi var.

Severek yaptığı hakemlik mesleğinde 6’ncı sezona giren ağabey Yunus Emre Yüksel ile henüz ilk sezonunu yaşayan ve ağabeyinin izinden giden kardeş Emir Yüksel’in en büyük hayali, ilerleyen yıllarda Zonguldak’ı profesyonel lig müsabakalarında temsil etmek.

SPOR SERVİSİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ