Nöbet sırasında kalp krizi geçiren güvenlik korucusu öldü Nöbet sırasında kalp krizi geçiren güvenlik korucusu öldü

Kızamık vakalarıyla ilgili olarak Sağlık Bakanlığı'nın 81 ile yazı gönderdiği belirtildi. Bakanlık, yazıda vakaların artığına dikkati çekerek, önlemlerin artırılmasını istedi.
Türkiye'de son aylarda kızamık vakalarında artış yaşandığına dair haberler gündeme gelmişti. İddialara göre, hastalık nedeniyle bazı ölümler gerçekleşti. Ancak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, söz konusu ölüm iddialarını yalanladı. Sağlık Bakanlığı'nın 81 il valiliğine kızamık vakalarıyla ilgili bir yazı gönderdiği belirtti. Bakanlık, yazıda vakaların arttığına dikkat çekerek, önlemlerin artırılmasını talep etti.
Türkiye'de son aylarda kızamık vakalarında görülen artış endişe yaratmıştı. Vakalardaki artışa dikkat çekilmiş ve ölüm iddiaları ortaya atılmıştı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamayla kızamıktan kaynaklanan ölümleri yalanladı.
Sağlık Bakanlığı, kızamık vakalarıyla ilgili olarak 81 il valiliğine bir yazı göndermişti. Yazıda, vakaların arttığına dikkat çekilerek, önlemlerin artırılması istedi.
Gönderilen yazıda şu ifadelere yer verilmişti:
"Dünya genelinde son yıllarda aşı oranlarında düşüşler, kızamık izleme sistemlerinde zayıflama ve Covid-19 salgını nedeniyle aşılama faaliyetlerinde kesintiler ve gecikmeler yaşanması, 2022-2023 yıllarında hala devam eden vakalar göz önüne alındığında, kızamığın dünya genelinde bir tehdit olabileceği konusu dünya sağlık örgütü tarafından bildirilmiştir. Ülkemizde de son dönemde kızamık vakaları bildirilmektedir. Bu nedenle, kızamığa karşı alınabilecek önlemlerin bir kez daha hatırlatılması gerekmektedir."
BAKAN KOCA: İDDİALAR ASILSIZ
Bakan Koca yaptığı açıklamada "Kaygı uyandıran 'kızamığa bağlı ölüm' iddiaları asılsızdır. Ülkemizde kızamık vakalarına bağlı ölümler olduğu yönünde medyada yer alan haberler gerçeği yansıtmamaktadır." dedi. Haber Merkezi

Kurban Eti Kavurması Kurban Eti Kavurması

Tehlike arz eden 12 metruk bina yıkıldı! Tehlike arz eden 12 metruk bina yıkıldı!

Uzmanından botoks uyarısı Uzmanından botoks uyarısı

Avcı'dan müjde: "Işık göründü" Avcı'dan müjde: "Işık göründü"

Editör: Virda Şahin