Devrek'te faaliyet gösteren S.S.Mahmutoğlu Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nin seçiminde Hüseyin Karabostan güven tazeledi. Devrek'te 153 ortağı bulunan S.S.Mahmutoğlu Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nin 42. Genel Kurulu kooperatif ortaklarının geniş katılımıyla yapıldı.

S.S. Mahmutoğlu Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nin 42. Genel Kurulu'nda Başkan Hüseyin Karabostan, kooperatifin faaliyetleri hakkında bilgi vererek önemli başarıları paylaştı. Başkan Karabostan, kooperatifin 2 yıl önce devralındığında maddi olarak zor bir durumda olduğunu ancak o zamandan beri büyük bir ilerleme kaydedildiğini dile getirdi.

Başkan Karabostan'ın açıklamalarına göre, kooperatifin kasası 313 bin TL ile devralındı ancak 2 yıl içinde bu rakamı 3 milyon 100 bin TL'ye çıkarmayı başardılar. Bu süreçte teknolojiyi de kullanarak işleri kolaylaştırdıklarını ve üyelere hızlı hizmet sağladıklarını belirtti. Ayrıca, köye 2 yıl içinde 14-15 bin meyve fidanı dağıtılarak tarıma destek verildiği ifade edildi.

Cumhurbaşkanı Ulupınar’ı kutladı Cumhurbaşkanı Ulupınar’ı kutladı

S.S.Mahmutoğlu Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nin 42. Genel Kurulu Mahmutoğlu Köyü Halı Kursu binasında yapıldı. Genel kurulda bilanço, gelir ve gider tabloları, tahmini bütçe oylanarak oy birliği ile kabul edildi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlatılan olağan genel kurulunda Divan Başkanlığı'nı Necati Cinköse, Katip Üyeliği'ni ise AKP Devrek İlçe Başkanı İsmail  Cinbir yaptı. Tek adaylı yapılan genel kurulda mevcut Başkan Hüseyin Karabostan yeniden başkan seçilirken Tanju Kayabaşı ve Gökhan Karabostan yönetim kurulunda yer aldı.

Kooperatif ortaklarının geniş katılımıyla gerçekleşen Genel Kurul'da Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Karabostan, ortaklara hitaben yaptığı konuşmada kooperatifin faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Kasasında 313 bin TL ile teslim aldıkları kooperatifin kasasını 2 yılda 3 milyon 100 bin TL'ye ulaştırdıklarını kaydeden Başkan Hüseyin Karabostan, "İki yıl önce devraldığımızda kooperatifimizin üyelerine avans verecek parası yoktu. Yönetime geldiğimizde kasayı 313 binde teslim aldık. 2 yılda kasamızı 3 milyon 100 bin TL'ye ulaştırdık. Şu an üyemiz gece on iki de olsa telefon ettiğinde telefonu kapattıktan sonra o istediği tutar hesabına anında geçiyor. Teknolojiyle de birleştirdik bu işi işlerini kolaylaştırdık.

 Tüm köye iki yılda 14-15 bin civarı meyve yemiş fidanı dağıttık. Kooperatif ortağı gözetmeksizin kooperatifin adı tarımsal kalkınma olduğu için köyün atıl durumdaki arazilerini de tarıma kazandırmak maksadıyla tarım yönünde de çalışmalar yaptık. Köyümüzün diğer ihtiyaçlarınıda görmezden gelmeyerek elimizden geldiğince karşılmaya çalıştık. Yapmaya da devam ediyoruz.

Ayrıca ORKÖY projesinden, iş makinesi görüşmesi yapıyoruz. Kooperatifmize köye bir iş makinesi kazandıracağız. Bu iş makinesiyle de ormanda çalışan ya da çalışmayan diğer ortakların işlerini göreceğiz.

Köyde kooperatif üyesi olsun, olmasın bayanlara iş sağladık. Orman İşletmesinin belli başlı temizlik yapılması gereken ot temizliği, fidan dikimi işlerini açtırdık, aldık. Bayandan yirmi, otuz kişilik bir ekip oluşturduk. Bu ekibi işe gönderdik, fidan dikimi yaptılar, ot temizliği yaptılar. 600-700 bin civarı bir istihkak elde ettik. Bu istihkakları da bu çalışan ekiplere dağıttık. Hiçbir kesinti yapmadan onların da para kazanmasını sağladık.

Diğer kooperatifler bile şu an Mahmutoğlu Kooperatifi'ni örnek alıyor. Her yönüyle kar elde etmeye üretimcinin gelirini yükseltmeye çalışıyoruz.” dedi.

Muhabir: Fadime YILMAZ ELMA