Zonguldak Demokrasi Platformu, Genel Maden İşçileri Sendikası ve madenciler ile birlikte 6 Şubat deprem felaketinin yıldönümünde Madenci Anıtı’na karanfil bıraktı. Depremin meydana geldiği saat olan 04.17’de yapılan anma etkinliğinde duygu dolu anlar yaşandı. 

Saygı duruşunda bulunulması ile başlayan programda Zonguldak Demokrasi Platformu Sözcüsü Erdoğan Kaymakçı, "Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızın önünde saygıyla eğiliyoruz. Bu plansız yapılaşmanın rant ekonomisinin acılarını hep birlikte 6 Şubat 2023 tarihinde yaşadık. Büyük bir organizasyonsuzluğ cezasını insanlarımız sabahın kör saatinde canlarıyla ödediler. Betonlarla yatarak hayatını kaybettiler. O bölgede madenci arkadaşlarımız, madenci kardeşlerimiz canla başla çalışarak canla başla görev yaparak hayatlarını tehlikeye atarak kurtarma operasyonları gerçekleştirdiler. Onları da buradan saygıyla anıyoruz.” açıklamasını yaptı. 

GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil de "Ülkemizi derinden sarsan  ve 11 ilimizi kapsayan büyük depremin yol dönümündeyiz. Tabii 6 Şubat 2023 tarihinde 50 binin üzerinde vatandaşlarımız vefat etti. Hepsini rahmetle, saygıyla anıyoruz. Tabii burada madenci arkadaşlarımızla beraber büyük bir özveriyle beraber özveriyle arama kurtarma çalışmalarına başladık. 500 madenci kardeşimizle beraber deprem bölgesinde yerin altındaki enkazların altındaki bir cana nefes almak için mücadele ettik. Tabii bu işin kahramanları bizim madenci kardeşlerimiz. Yaptıkları çalışmalarla birçok cana birçok yerin enkazın altında vatandaşlarımıza can aldılar. Nefes oldular. Ben hepsini hep hep bütün madenci kardeşlerimi  alımlarından öpüyorum. ÖHepsine teşekkür ediyorum ülkem adına. Tabii bir daha böyle bir acılar yaşanmasın. Tabii bunun önemi çok büyük. Özellikle madenciliğin yeraltında olduğu gibi yer üstünde de neler yapılabileceğini herkes gördü.  önümüzdeki Bu süreçlerde Türkiye bir deprem bölgesi tekrar bu acılar yaşanabilir. Tabii bunlar da hazırlıklı olmak lazım. hazırlanan proje iki bin iki bin maden işçisi ile beraber arama kurtarma çalışmalarına katılacak. Tam teçhizatlı projenin bir an önce hayata geçmesini Biz de buradan istiyoruz.  Ve takip ediyoruz. Ben tekrar bu vesileyle bütün vefakar arkadaşlarım,  vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum.” ifadelerine yer verdi. 

Anma etkinliğine Genel Maden İşleri Sendikası Genel Başkanı Hakan Yeşil ve Genel Maden İşçiler Sendikası yöneticileri, CHP Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Merve Kır, CHP il Başkanı Devrim Dural, CHP Gençlik Kolları il Başkan Doğukan Güney, CHP Zonguldak Belediye Başkan Adayı Tahsin Erdem, Zonguldak Demokrasi Platformu üyesi olan sivil toplum kuruluşları ve sendika başkan ve yetkilileri katıldı.Haber: Fadime YILMAZ ELMA

İl Özel Idare’de “Yolsuzluk” operasyonu! Gözaltılar var! İl Özel Idare’de “Yolsuzluk” operasyonu! Gözaltılar var!

IMG-20240206-WA0003

IMG-20240206-WA0004

Editör: Sertaç Özdemir